Γιατί το Ισραήλ απειλεί τη Μαλαισία

Γιατί το Ισραήλ απειλεί τη Μαλαισία
Ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός Μουχίντιν Γιασίν Nazri Rapai/Malaysia's De

Σε αναφορά που δόθηκε στη δημοσιότητα από ισραηλινές πηγές η Τουρκία και το Κατάρ κατονομάζονται σαν χώρες που "φιλοξενούν, χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν αξιωματούχους της Χαμάς" - Η θέση της Μαλαισίας.

Η Μαλαισία διαμήνυσε τη Δευτέρα (17/5) ότι θα λάβει πολύ σοβαρά οποιαδήποτε απειλή εναντίον αξιωματούχων της Χαμάς που κατοικούν στη Μαλαισία, εν μέσω της εντεινόμενης ανησυχίας που προκαλλούν οι προειδοποιήσεις του Ισραήλ για επιθέσεις εναντίον των εχθρών του, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό. Ο Μαλαισανός υπουργός Εσωτερικών Χάμζα Ζαϊνουντίν ωστόσο, συνέστησε ηρεμία, λέγοντας ότι η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα είναι υπό έλεγχο. «Η αστυνομία, μαζί με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, έχουν εντείνει τους ελέγχους ασφαλείας σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη και η ασφάλεια των Μαλαισιανών καθώς και των Παλαιστινίων που διαμένουν στη χώρα» ανέφερε σε δήλωσή του ο Ζαϊνουντίν.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Malaisianow.com, σε αναφορά που δόθηκε στη δημοσιότητα από ισραληνιές πηγές, επισημαίνεται ότι το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον «μελών τρομοκρατικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο». «Η ισραηλινή ηγεσία διέταξε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, Shin Bet και Mossad, να εξαλείψουν τους ανώτερους αξιωματούχους της Χαμάς που βρίσκονται εντός και εκτός συνόρων» σημειώνεται στην αναφορά, στην οποία η Μαλαισία, η Τουρκία και το Κατάρ κατονομάζονται σαν χώρες που «φιλοξενούν, χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν αξιωματούχους της Χαμάς».

Υπενθυμίζεται ότι το 2018, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και μέλος της Χαμάς Φαντί Αλ Μπας τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά που δέχτηκε στην Κουάλα Λουμπούρ από δύο άνδρες που πιστεύεται ότι είχαν αποσταλεί από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Η Μαλαισία έχει θερμές σχέσεις με τη Χαμάς, την κυβερνητική αρχή στη Λωρίδα της Γάζας, και υποστηρίζει την παλαιστινιακή αντίσταση. Ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός Μουχίντιν Γιασίν είχε πρόσφατα επικοινωνία με τον αρχηγό της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στη Γάζα. «Εκ μέρους του λαού της Μαλαισίας, εξέφρασα τα συλλυπητήριά μου και τη λύπη μου για τις απώλειες Παλαιστινίων από τις αισχρές επιθέσεις του ισραηλινού καθεστώτος» είχε αναφέρει ο Γιασίν σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα