Γυναικοκτονία στην Κύπρο: Οι τέσσερις κλήσεις στην Αστυνομία πριν το έγκλημα

Διαβάζεται σε 3'
Γυναικοκτονία στην Κύπρο
Γυναικοκτονία στην Κύπρο alphanews

Ευθύνες της αστυνομίας καταδεικνύουν οι νέες πληροφορίες αναφορικά με τη γυναικοκτονία στην Κύπρο. Γείτονας είχε καλέσει τουλάχιστον τέσσερις φορές τις Αρχές για να αναφέρει το περιστατικό.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Κύπρου ύστερα από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στην Πάφο, όπου μία 40χρονη γυναίκα έπεσε νεκρή από τα χέρια του συζύγου της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που κατάφεραν μέχρι στιγμής να συλλέξουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Πάφου και μεταδίδει το cyprustimes.com, το ζεύγος των αλλοδαπών είχε έντονο καυγά ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου διέμενε.

Πάνω στον διαπληκτισμό, η γυναίκα κατάφερε στον σύζυγο της τραύμα με μαχαίρι και στη συνέχεια φαίνεται πως πήρε ο ίδιος το μαχαίρι στα χέρια του καταφέρνοντάς της αριθμό τραυμάτων, τα οποία της προκάλεσαν τον θάνατο. Μετά, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, την έριξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος στο έδαφος. Η γυναίκα εντοπίστηκε να κείτεται νεκρή στο πεζοδρόμιο.

Πληροφορίες που μεταδίδει το κυπριακό alphanews αναφέρουν ότι πριν το άγριο έγκλημα, προηγήθηκαν τέσσερις κλήσεις προς την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Τις κλήσεις πραγματοποίησε γείτονας του ζευγαριού, ο οποίος μέσα σε 8 λεπτά κάλεσε τέσσερις φορές την Αστυνομία μέχρι τη στιγμή που είδε την γυναίκα να πέφτει από το μπαλκόνι.

«Κατά τις 10 παρά 5 άκουσα φωνές από μια γυναίκα, πολλά έντονες φωνές, φωνές ότι απειλείται η ζωή και είπα να πάρω την Αστυνομία γιατί κατάλαβα ότι έπρεπε να εμπλακεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στο alphanews.

Γυναικοκτονία στην Κύπρο: Οι τέσσερις κλήσεις στην αστυνομία

Πρώτη κλήση στις 9:59

Ώρα 9:59, ο αυτόπτης μάρτυρας καλεί την Αστυνομία αναφέροντάς το περιστατικό.

«Πήρα την Αστυνομία η ώρα 9:59, ήταν το πρώτο μου τηλεφώνημα. Ο υπεύθυνος μου είπε να με ενώσει με τη Βία στην Οικογένεια, χτυπούσε, περίμενα να απαντήσει κάποιος, δεν απαντούσε κανένας».

Δεύτερη κλήση

Αφού δεν βρήκε ανταπόκριση από το Γραφείο Βίας στην οικογένεια, τερμάτισε την κλήση και πήρε ξανά στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου για να τον συνδέσουν με το Τμήμα Μικροεγκλημάτων.

«10:01 ξαναπήρα την Αστυνομία, είπα στον υπεύθυνο ότι δεν απαντούσαν, μου είπε να με ενώσει με το Τμήμα των Μικροεγκλημάτων, πάλι δεν απάντησε κανένας».

Τρίτη κλήση

Στις 10:03 καλεί ξανά την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και τον ενώνουν με τον Αστυνομικό της Γειτονίας.

«10:03 το επόμενο τηλεφώνημα και μου είπε να με ενώσει με ένα κινητό κάποιου υπεύθυνου, ούτε εκείνος απάντησε».

Τέταρτη και τελευταία κλήση

Οκτώ λεπτά μετά την πρώτη κλήση, ακολουθεί η τέταρτη και τελευταία με τον περίοικο να επιχειρεί ξανά να ενημερώσει τις Αρχές και τελικά να βλέπει μπροστά στα μάτια του να γράφεται άλλη μια γυναικοκτονία.

«10:07 ήταν το τελευταίο μου τηλεφώνημα δεν μου είπε να με ενώσει με κάποιον, φαντάζομαι θα τους ενημέρωσαν κι άλλοι και ήξεραν τι συμβαίνει. Άκουσα φωνές, έτρεξα να πάω κάτω να δω τι γίνεται, μήπως και προλάβω κάτι αλλά πρόλαβε και την έριξε από το μπαλκόνι».

«Είχε κόσμο και προσπαθούσε να την συνεφέρει, ήταν μέσα στα αίματα. Πήγα από την άλλη πλευρά του σπιτιού, ήταν εκείνος γεμάτος αίματα, στο έδαφος, σε καλύτερη κατάσταση όμως και μετά από 20 περίπου λεπτά ήρθε ασθενοφόρο, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην γυναίκα, δεν την έσωσε, δεν πρόλαβε».

«Μετά που τελείωσαν όλα αυτά ήρθε η Αστυνομία», δηλώνει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα