Γιούνκερ: Όταν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, δεν υπάρχει θρησκεία, πίστη ή φιλοσοφία

Γιούνκερ: Όταν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, δεν υπάρχει θρησκεία, πίστη ή φιλοσοφία

Σχέδιο για τη μετεγκατάσταση συνολικά 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσίασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την ετήσια ομιλία του ενώπιον της Ευρωβουλής. "Είναι ώρα για θαρραλέες και αποφασιστικές πράξεις", είπε

Τη δημιουργία ενός δεύτερου Κατεπείγοντος Μηχανισμού Μετεγκατάστασης, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια του ΕΚ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Αυτός ο δεύτερος Μηχανισμός θα αφορά στην μετεγκατάσταση 120.000 επιπλέον προσφύγων που θα προστεθούν στις πρώτες προβλεπόμενες 40.000 προσφύγων.

"Είναι σαφές ότι τα κράτη-μέλη σαν την Ελλάδα την Ιταλία και την Ουγγαρία. Στόχος η δημιουργία ενός διαρθρωμένου συστήματος μετεγκατάστασης" δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

"Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες, Ευρώπη είναι οι άνθρωποι που υποδέχονται τους πρόσφυγες στον σταθμό του Μονάχου", τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθύνοντας έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση "για θαρραλέες και αποφασιστικές πράξεις" στην αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί", παραδέχθηκε ο Γιουνκέρ υπενθυμίζοντας ότι 500.000 άνθρωποι βρίσκονται στις πόρτες της Ευρώπης, "αλλά δεν είναι ώρα για φόβο. Είναι ώρα για θαρραλέες και αποφασιστικές πράξεις".

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση" τόνισε ο κ. Γιούνκερ, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές: "Πρέπει να αλλάξει και πρέπει εμείς να το κάνουμε τώρα. Πρέπει και εσείς να τιμήσετε την εντολή που πήρατε από τους Ευρωπαίους".

"Οταν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, δεν υπάρχει θρησκεία, πίστη ή φιλοσοφία. Δεν κάνουμε διακρίσεις", προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Αναφερθείς στη ζώνη Σένγκεν είπε: "Το σύστημα Σένγκεν δεν θα καταργηθεί κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν
SHARE:

24Media Network