Γκαμπριέλ Ατάλ: “Το πρωί θα υποβάλω την παραίτησή μου”

Διαβάζεται σε 2'
O Γκαμπριέλ Ατάλ
O Γκαμπριέλ Ατάλ (AP Photo/Thomas Padilla)

Στις δηλώσεις του μετά την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ είπε πως αύριο το πρωί θα υποβάλει την παραίτησή του.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε σήμερα ότι πιστός στις δημοκρατικές παραδόσεις και σύμφωνα με τις αρχές του θα υποβάλει αύριο το πρωί την παραίτηση του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι θα εξακολουθήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για όσο χρονικό διάστημα το καθήκον το απαιτεί.

«Το πολιτικό μου στρατόπεδο δεν έχει πλειοψηφία απόψε» είπε και πρόσθεσε πως «αυριο το πρωί θα υποβάλω την παραίτησή μου».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ατάλ ανέφερε ότι η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών δεν ήταν δική του επιλογή, αλλά εξέφρασε την ικανοποίηση για το γεγονός ότι στη νέα Εθνοσυνέλευση δεν είναι δυνατή η συγκρότηση καμίας απόλυτης πλειοψηφίας από τις ακραίες πολιτικές δυνάμεις.

Δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν παράταξη αντιστάθηκε και εξέλεξε τριπλάσιους βουλευτές από αυτούς που προέβλεπαν κάποιες δημοσκοπήσεις. Ο Ατάλ ανέφερε ακόμα ότι αντιλαμβάνεται πως υπό το φως των σημερινών αποτελεσμάτων πολλοί Γάλλοι αισθάνονται κάποια αβεβαιότητα ως προς το μέλλον, δεδομένου ότι δεν διαφαίνεται κάποια απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση και ότι η χώρα γνωρίζει μία πρωτόγνωρη πολιτική κατάσταση λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος επιβεβαίωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα αναμένει την συγκρότηση σε σώμα της Εθνοσυνέλευσης πριν λάβει τις ανάγκες αποφάσεις και κατέληξε λέγοντας ότι το μέλλον της Γαλλίας θα διακυβεύεται πλέον περισσότερο παρά ποτέ στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα