Γκουτέρες: “Φρίκη” οι εκατοντάδες νεκροί από τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Διαβάζεται σε 2'
Γκουτέρες
Ο Αντόνιο Γκουτέρες AP Photo Craig Ruttle

“Είμαι τρομοκρατημένος από τους εκατοντάδες παλαιστίνιους αμάχους νεκρούς σε νοσοκομείο στη Γάζα” δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, υπογράμμισε το βράδυ της Τρίτης (18/10) πως ένιωσε “φρίκη” για τους θανάτους εκατοντάδων παλαιστίνιων αμάχων σε πλήγμα σε νοσοκομείο στη Γάζα, το οποίο «καταδίκασε σθεναρά», αποφεύγοντας πάντως να επιρρίψει ευθύνες γι’ αυτό.

“Είμαι τρομοκρατημένος από τους εκατοντάδες παλαιστίνιους αμάχους νεκρούς από επίθεση σε νοσοκομείο στη Γάζα, την οποία και καταδικάζω σθεναρά. Η καρδιά μου βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. Τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό προστατεύονται δυνάμει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου”, ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΗΕ στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (18/10) όταν επλήγη νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας, προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή.

Ο κ. Γκουτέρες, ο οποίος αναμένεται αύριο Πέμπτη (19/10) στην Αίγυπτο, που γειτνιάζει με τη Λωρίδα της Γάζας, καταδίκασε επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό του Στεφάν Ντουζαρίκ, τους θανάτους τουλάχιστον έξι αμάχων που είχαν βρει καταφύγιο σε σχολείο του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή (UNRWA) σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα χθες το πρωί.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα