Γκουαϊδό: Δεν κατανοούμε τις αιτίες της πολιτικής θέσης της Ιταλίας

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό σε εκδήλωση στο Καράκας
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό σε εκδήλωση στο Καράκας AP

Ο αυτοανακηρυχθής προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας διερωτάται για τους λόγους που ωθούν την πολιτική ηγεσία στη Ρώμη στο να εξακολουθεί να στηρίζει τον Μαδούρο.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό σε επιστολή του αναφέρει ότι «δεν κατανοεί τις αιτίες της πολιτικής θέσης της Ιταλίας» και «για ποιο λόγο, η Ρώμη, δεν θέλει να λάβει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση κατά του δικτάτορα Μαδούρο».

Παράλληλα, ο Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας, ζητά από την Ιταλία «να ζητήσει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας και να μπορέσουν να αποδεσμευθούν οι διεθνείς βοήθειες». «Είμαι σίγουρος ότι ο ιταλικός λαός είναι με το μέρος μας, με το μέρος της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης» αναφέρεται, παράλληλα, στην επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε από εκπροσώπους του Χουάν Γκουαϊδό που επισκέφθηκαν την Ρώμη.

Επισήμως, η ιταλική κυβέρνηση ζητά να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές στην Βενεζουέλα, αλλά τάσσεται κατά «έξωθεν παρεμβάσεων». Το κόμμα της Λέγκα, όμως, φαίνεται να έχει λάβει σαφέστερη θέση από εκείνη των Πέντε Αστέρων.

Σήμερα ο υπουργός εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας. Όπως έγινε γνωστό, ο Σαλβίνι «επιβεβαίωσε την σκληρή θέση κατά του Μαδούρο» και «την πλήρη στήριξη της συνταγματικής πορείας για την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, το γρηγορότερο δυνατό».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα, Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Ο Βενεζουελάνος δεν μπορεί να φάει περισσότερες από δύο φορές την ημέρα"

Γκουαϊδό προς στρατιωτικούς Βενεζουέλας: Διαπράττετε "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας"

Βενεζουέλα: Συνταγματάρχης αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό

SHARE:

24Media Network