Γνωρίστε τους 12 ενόρκους που θα κρίνουν την τύχη Τραμπ στην ιστορική δίκη

Διαβάζεται σε 5'
Δίκη Ντόναλτ Τραμπ
Ορκωμοσία του σώματος των ενόρκων στην δίκη του Ντόναλντ Τραμπ (Jane Rosenberg via AP, Pool)

Το προφίλ των “12” που συγκροτούν το σώμα των ενόρκων στην ιστορική δίκη του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Έπειτα από ένα τριήμερο «θρίλερ» που συνόδευσε την ιστορική πρώτη ποινική δίωξη εις βάρος πρώην Αμερικανού προέδρου, το δικαστήριο επέλεξε, ανάμεσα στους εκατοντάδες κατοίκους του Μανχάταν που εξετάστηκαν, τα 12 άτομα – και 6 αναπληρωματικά- που συγκροτούν το σώμα των ενόρκων στην δίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Προκειμένου να προστατευθεί η ταυτότητά τους, ο δικαστής της Νέας Υόρκης Juan Merchan περιόρισε τις πληροφορίες που μπορούν να δημοσιοποιηθούν σχετικά με τους “12”. Ωστόσο έχει γίνει γνωστό, σύμφωνα με το BBC, πως πρόκειται για μια ομάδα ατόμων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Ποιοι είναι οι 12 ένορκοι που θα κρίνουν την τύχη του Τραμπ

Ένορκος 1: Ο ένορκος νούμερο 1, που θεωρείται πρόεδρος των ενόρκων, επιφορτισμένος με την επίβλεψη των συσκέψεων, κατάγεται από την Ιρλανδία. Αυτή την περίοδο εργάζεται στον τομέα των πωλήσεων και είναι παντρεμένος. Στον ελεύθερο χρόνο του, απολαμβάνει οτιδήποτε “υπαίθριο” και ενημερώνεται από τους New York Times, την Daily Mail και το Fox News.

Ένορκος 2: Ο ένορκος νούμερο 2 είναι σύμβουλος επενδύσεων σε τράπεζα, κάτοχος MBA και ζει με τη σύζυγό του στη γειτονιά Hell’s Kitchen. Για να διασκεδάσει προτιμά τη μουσική και τις συναυλίες. Έχει διαβάσει “αποσπάσματα” από το βιβλίο του Τραμπ με τίτλο “The Art of the Deal”. “Αν και δεν έχω σταθερές απόψεις ή ισχυρές πεποιθήσεις, παρακολουθώ τις ειδήσεις”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι διαβάζει “βασικά τα πάντα” λόγω της εργασίας του στις κεφαλαιαγορές.

Ένορκος 3: Ο ένορκος νούμερο 3 μένει στο Chelsea. Εργάζεται ως δικηγόρος εταιρικού δικαίου και του αρέσει η πεζοπορία και το τρέξιμο. Για την ενημέρωσή του επιλέγει τους New York Times και την Wall Street Journal.

Ένορκος 4: Ο ένορκος νούμερο 4 μένει στο West Village εδώ και 15 χρόνια. Είναι μηχανικός ασφαλείας και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την επεξεργασία ξύλου και μετάλλου ενώ απολαμβάνει και την ακρόαση podcasts με κωμικό περιεχόμενο. Έχει συμμετάσχει ξανά σε δικαστήριο για ποινική υπόθεση. Όταν τον ρώτησαν οι εισαγγελείς αν θα είχε ενδοιασμούς να βγάλει ένοχη την κατηγορούμενη πλευρά, εκείνος απάντησε αρνητικά.

Ένορκος 5: Η ένορκος νούμερο 5 γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Harlem. Είναι δασκάλα και μια “δημιουργική ψυχή”, που λατρεύει το θέατρο, τη γραφή και τα ταξίδια. Είπε ότι έχει φίλους με έντονες απόψεις για τον κ. Trump, αλλά πρόσθεσε ότι δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την πολιτική και δεν της αρέσουν οι ειδήσεις. “Ο πρόεδρος Trump λέει ελεύθερα τη γνώμη του και το προτιμώ αυτό από κάποιον που είναι στην εξουσία και δεν ξέρεις τι σκέφτεται”, είπε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής ενόρκων.

Ένορκος 6: Η ένορκος νούμερο 6 αποφοίτησε πρόσφατα από το κολέγιο και μένει στο Chelsea. Εργάζεται ως προγραμματίστρια και της αρέσει να περνάει τον χρόνο της με τους φίλους και την οικογένειά της και να πηγαίνει σε εστιατόρια. Διαβάζει τους New York Times και ενημερώνεται για τα νέα μέσω μέσω της Google και του TikTok.

Former President Donald Trump arrives at Manhattan criminal court in New York, Friday, April 19, 2024. (Spencer Platt/Pool Photo via AP)

Ένορκος 7: Ο ένορκος νούμερο 7 μένει στην Upper East Side. Εργάζεται ως δικηγόρος πολιτικών αγωγών και είπε στο δικαστήριο ότι δεν γνωρίζει πολλά για τις ποινικές δίκες. Είναι παντρεμένος με παιδιά και του αρέσει να περνάει χρόνο μαζί τους στην εξοχή. Για τις ειδήσεις, διαβάζει New York Times, Washington Post και New York Post. Ακούει επίσης το podcast Car Talk. Είπε στο δικαστήριο ότι είχε “πολιτικές απόψεις” για την περίοδο της προεδρίας του Τραμπ, του άρεσαν κάποιες από τις πολιτικές του, ενώ άλλες όχι.

Ένορκος 8: Ο ένορκος νούμερο 8 είναι συνταξιούχος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων. Ζει στην Upper East Side για δεκαετίες και είναι κάτοχος MBA. Κάνει γιόγκα «κάθε πρωί» και διαβάζει ειδήσεις από το BBC, τους New York Times και το CNN. Έχει έναν γιο και μια κόρη.

Ένορκος 9: Η ένορκος νούμερο 9 μένει στην Upper East Side και εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο και στον ελεύθερο της χρόνο της της αρέσει να πηγαίνει σε εστιατόρια και να βλέπει τηλεόραση. Είπε ότι δεν παρακολουθεί πολύ στενά τις ειδήσεις, αλλά απολαμβάνει την ακρόαση podcasts. «Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να είμαι δίκαιη και αμερόληπτη», είπε κατά τη διαδικασία επιλογής.

Ένορκος 10: Ο ένορκος νούμερο 10 κατάγεται από το Οχάιο. Εργάζεται στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και ακούει podcasts για την ψυχολογία της συμπεριφοράς. Αγαπάει τα ζώα. Δεν παρακολουθεί πολύ τις ειδήσεις, αλλά διαβάζει τους New York Times.

Ένορκος 11: Γεννημένη στην Καλιφόρνια, η ένορκος νούμερο 11 είναι υπεύθυνη ανάπτυξης προϊόντων και τα χόμπι της περιλαμβάνουν την εξερεύνηση της πόλης και το φαγητό. Είπε στο δικαστήριο ότι δεν της αρέσει η “προσωπικότητα” του κ. Τραμπ. “Δεν συμφωνώ με ορισμένες από τις πολιτικές του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να είμαι αμερόληπτη”, είπε. “Δεν μου αρέσουν κάποιοι από τους συναδέλφους μου, αλλά δεν προσπαθώ να σαμποτάρω τη δουλειά τους”, πρόσθεσε, προκαλώντας τα γέλια του δικαστηρίου.

Ένορκος 12: Η ένορκος νούμερο 12 ζει στο Upper East Side και είναι φυσικοθεραπεύτρια. Είναι παντρεμένη και της αρέσει το τρέξιμο, το τένις και η μουσική, καθώς και τα αθλητικά podcasts. Διαβάζει τους New York Times, την USA Today και το CNN.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα