Γυναίκα καμικάζι σκόρπισε το θάνατο στο Ιράκ

Iraqi security forces secure the site of a car bomb explosion as they prepare to tow away damaged vehicles, in Baghdad, Iraq, Sunday, May 14, 2017. (AP Photo/Khalid Mohammed)
Iraqi security forces secure the site of a car bomb explosion as they prepare to tow away damaged vehicles, in Baghdad, Iraq, Sunday, May 14, 2017. (AP Photo/Khalid Mohammed) AP

Γυναίκα καμικάζι πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε ιερή πόλη των σιιτών. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη. Ξεπέρασαν τους 30 οι νεκροί

Γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας νωρίτερα σήμερα σε αγορά ανατολικά της ιερής πόλης των σιιτών Κερμπάλα στο Ιράκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι και να τραυματισθούν 35, ανακοίνωσαν πηγές στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μουσαγιάμπ, με ανακοίνωση των τζιχαντιστών που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεών τους, το AMAQ. Η ταυτότητα της καμικάζι δεν ανακοινώθηκε από το πρακτορείο.

Αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι η δράστης είχε κρύψει την βόμβα κάτω από την μπούρκα της.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που το ΙΚ χάνει τον έλεγχο της Μοσούλης, της ντε φάκτο πρωτεύουσας της σκληροπυρηνικής σουνιτικής οργάνωσης στο Ιράκ, από την υπό τις ΗΠΑ συμμαχία που διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση στη χώρα από τον Οκτώβριο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία Αρχείου: AP Photo/Khalid Mohammed)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Isis
SHARE: