H πρώτη sexagenarian νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς δεν θα συμμετάσχει στο Miss Universe

Διαβάζεται σε 2'
H πρώτη sexagenarian νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς δεν θα συμμετάσχει στο Miss Universe
H Αλεχάντρα Ροντρίγκεζ είναι η πρώτη 60χρονη νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς του franchise Miss Universe Ιnstagram

Η Αλεχάντρα Ροντρίγκεζ έγινε η πρώτη sexagenarian νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς που ανήκει στο franchise της Miss Universe. Δεν θα πάρει όμως, μέρος στο Μις Υφήλιος.

Η Αλεχάντρα Μαρίζα Ροντρίγκεζ βρέθηκε στο διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Miss Argentina, ως εκπρόσωπος του Μπουένος Άιρες.

Το στέμμα και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος που θα γίνει το Νοέμβριο στο Μέξικο Σίτι, κέρδισε η 29χρονη ηθοποιός και μοντέλο, Μαγκάλι Μπένετζαμ.

Η νικήτρια, αλλά και η Ροντρίγκεζ δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην ελίτ των διαγωνισμών ομορφιάς της χώρας τους μέχρι πέρυσι.

Ας δούμε όλες τις φιναλίστ και περνάμε στις εξηγήσεις.

Τώρα ας εξηγήσουμε πώς η Ροντρίγκεζ ήταν η πραγματική πρωταγωνίστρια. Ήταν η πρώτη sexagenarian (άτομα ηλικίας από 60 έως 69 ετών) που στέφθηκε σε διαγωνισμό που οργανώνει το franchise Miss Universe, στην ιστορία των 70 και πλέον χρόνων του, όταν πήρε τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες.

Έως το 2023 δικαίωμα συμμετοχής σε ό,τι γίνεται υπό τη σκέψη του Miss Universe είχαν γυναίκες ηλικίας από 18 έως 28 ετών.

Από την Πρωτοχρονιά του 2024 άλλαξαν τα δεδομένα και πλέον μπορεί να δηλώσει συμμετοχή όποια γυναίκα το επιθυμεί, ανεξάρτητα από την ηλικία της. Ή το αν είναι παντρεμένη ή διαζευγμένη ή μητέρα ή έγκυος.

Όλα αυτά απαγορεύονταν μέχρι φέτος, με τις συμμετέχουσες να είναι όλων των ηλικιών και των οικογενειακών καταστάσεων και την Ροντρίγκεζ θα είναι η μεγαλύτερη.

Η νομική εκπρόσωπος νοσοκομείου και δημοσιογράφος εξήγησε πως μολονότι δεν νίκησε, νιώθει χαρούμενη καθώς βλέπει «τα στερεότυπα σχετικά με την ομορφιά, την ηλικία, το σχήμα και το βάρος άλλαζαν σιγά σιγά. Έγινε το πρώτο βήμα για την αλλαγή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα