Μπορέλ: Περαιτέρω περιορισμοί κατά της Τουρκίας εάν αποτύχει ο διάλογος

Μπορέλ: Περαιτέρω περιορισμοί κατά της Τουρκίας εάν αποτύχει ο διάλογος

"Να απέχει από τις μονομερείς δραστηριότητές της" κάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ την Τουρκία, ο οποίος υπογράμμισε πως θα υπάρξουν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα εάν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση

Η Τουρκία πρέπει “απέχει από τις μονομερείς δραστηριότητές της προκειμένου να εξελιχθεί ο διάλογος”, τόνισε ο ύπατος εκπρόσωπος  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοζέπ Μπορέλ κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, μετά το τέλος της άτυπης καθιερωμένης συνόδου των ΥΠΕΞ στο Βερολίνο.

“Θέλουμε να βρούμε ένα μονοπάτι για διάλογο για τα κοινά μας συμφέροντα”, συμπλήρωσε ο Μπορέλ και συνέχισε “για τον λόγο αυτό θα πρέπει να τηρήσουμε τις λεπτές ισορροπίες που θα επιτρέψουν τον διάλογο, ενώ ταυτόχρονα θα επιδείξουμε συλλογική δύναμη στην προάσπιση των κοινών μας συμφερόντων”, πρόσθεσε, ευχαριστώντας την Γερμανία για τις προσπάθειές της σε αυτή την κατεύθυνση.

“Ως υπατος εκπρόσωπος θα προσπαθήσω να δημιουργήσω χώρο για διαπραγματεύσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στις δύσκολες σχέσεις μας με την Τουρκία. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει αυξανόμενη ενόχληση απέναντι στην συμπεριφορά της Τουρκίας και το συμβούλιο έλαβε την ομόφωνη απόφαση να ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να προστεθούν νέα ονόματα  στην λίστα των προσώπων που υφίστανται περιοριστικά μέτρα για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ με στόχο την άμεση υιοθέτησή της.

Τέλος συμφωνήσουμε ότι ελείψει προόδου θα μπορούσαμε να  αναπτύξουμε μία λίστα περαιτέρω περιοριστικών μέτρων που θα αποφασίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 Σεπτεμβρίου”, κατέληξε ο Μπορέλ.

Οι σχετικές δηλώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου μετά το 3:28

Ερωτηθείς για το είδος των μέτρων, ο ύπατος Εκπρόσωπος ανέφερε ότι πρόκειται για μέτρα που θα μπορούσαν να αφορούν σε πρόσωπα, πλοία ή την χρήση ευρωπαϊκών λιμανιών και πρόσθεσε ότι η Ένωση θα επικεντρωθεί σε ό,τι σχετίζεται με “δραστηριότητες που θεωρούμε παράνομες”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα