Πηδώντας πάνω από το χάος: Κατάβαση πλαγιάς με μια ανάσα

Brendan Howey rides during Red Bull Rampage qualifiers in Virgin, Utah, USA, on 11 October 2013.
Brendan Howey rides during Red Bull Rampage qualifiers in Virgin, Utah, USA, on 11 October 2013. CHRISTIAN PONDELLA/RED BULL CONTENT POOL

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο κατάβασης πλαγιάς από τον Brendan Fairclough (Vid)

Τα πλάνα κόβουν την ανάσα και αποδεικνύουν ότι η τρέλα τελικά, πάει και στα βουνά. Ο  Brendan Fairclough θεωρείται ένας από τους καλύτερους αναβάτες στον κόσμο και όχι άδικα.

Μια κάμερα τοποθετήθηκε στο κράνος του  και καταγράφει την προσπάθεια του που προκαλεί ίλιγγο. Το βίντεο δεν συστήνεται για όσους έχουν υψοφοβία.

Ο ίδιος συμμετείχε στο φετινό Red Bull Rampage. Μπορεί να μην κατέκτησε την πρώτη θέση, κέρδισε όμως τις εντυπώσεις με το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Τι είναι το Rampage;

Tο Red Bull Rampage είναι ένα από τα μεγαλύτερα extreme sports events της χρονιάς. Freeriders από όλο τον πλανήτη διαλέγουν τη δική τους διαδρομή στην πιο δύσκολη κατακόρυφη και βραχώδη αναμέτρηση στην κορυφογραμμή κοντά στο Βιρτζίνια της Γιούτα.

Η λίστα των συμμετεχόντων δεν αποτελείται απλά από riders με "φαρδιά" ρούχα αλλά περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους stars του Παγκοσμίου Κυπέλλου του αθλήματος όπως ο Brendan Fairclough και ο πρόσφατα εστεμμένος πρωταθλητής Stevie Smith.

Όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχει κάποιο έπαθλο για αυτόν που θα κατέβει πιο γρήγορα την πλαγιά. Αυτό που έχει σημασία για τους αθλητές να επιδείξουν τις τεχνικές τους δεξιότητες αλλά και το όραμα τους για την διαφοροποίηση από τα συνηθισμένα.

Η διαδρομή

Με έδρα κοντά στη Βιρτζίνια της Γιούτα, το Rampage έχει σημείο έναρξης και γραμμή τερματισμού αλλά το πώς θα φτάσεις εκεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσένα.

Οι αναβάτες μπορούν παρέα με τους φίλους τους να περάσουν μερικές μέρες ψάχνοντας τις δικές τους διαδρομές ενώ ταυτόχρονα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα διάφορα τεχνητά εμπόδια όπως το τεράστιο Oakley Icon Sender.

Οι κριτές έχουν τέσσερα κριτήρια στα οποία βασίζεται η βαθμολογία που θα δώσουν: Flow και στυλ, άλματα και airs, κόλπα και επιλογή πορείας.

(Πηγή: Red Bull Rampage)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brendan Fairclough

SHARE:

24Media Network