Η Αγκυρα ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ

default image

Η Τουρκία ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ σχετικά με το θέμα της παράδοσης αμερικανικών όπλων στους κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ

Η Τουρκία ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ σχετικά με το θέμα της παράδοσης αμερικανικών όπλων στους κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων.

Η Αγκυρα άρχισε να ερευνά το θέμα αυτό όταν αντάρτης του ΡΚΚ, ο οποίος παραδόθηκε αυτόν τον μήνα στις τουρκικές αρχές, είπε ότι είδε δυο αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα να ξεφορτώνουν όπλα σε στρατόπεδο του ΡΚΚ στο Ιράκ, στα σύνορα με το Ιράν.

“Ο τουρκικός στρατός έχει υποψίες και στην κατοχή του υπάρχουν κάποια στοιχεία”, δήλωσε ο τούρκος υπουργός σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal.

Ο Γκιουλ πρόσθεσε ότι ο αμερικανός πρεσβευτής κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του έδειξαν τα στοιχεία και ο οποίος είπε ότι θα ζητήσει από την Ουάσινγκτον να ερευνήσει το θέμα.

Ο τούρκος υπουργός τόνισε ότι έθεσε το θέμα αυτό και κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε την περασμένη εβδομάδα με την αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις.

(ΠΗΓΗ:ΑΠΕ)

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα