Η Άντρεα του Μπέβερλι Χιλς “παραίτησε” τον Τραμπ από σωματείο ηθοποιών

Η Άντρεα του Μπέβερλι Χιλς “παραίτησε” τον Τραμπ από σωματείο ηθοποιών

Το SAG-AFTRA με επικεφαλής την Γκαμπριέλ Καρτέρις, πρωταγωνίστρια του θρυλικού "Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς", έχει ξεκινήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραιτήθηκε από μέλος του κορυφαίου σωματείου ηθοποιών το οποίο είχε ξεκινήσει μια διαδικασία πειθαρχικής έρευνας σε βάρος του μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι.

Στην επιστολή του προς το Σωματείο Ηθοποιών Κινηματογράφου-Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (SAG-AFTRA) ο Τραμπ γράφει: «Και ποιος ενδιαφέρεται; Δεν επιθυμώ πλέον να συνδέομαι με το σωματείο σας».

«Σας ευχαριστούμε» απάντησε λακωνικά το SAG, στο οποίο πρόεδρος είναι η Γκαμπριέλ Καρτέρις, γνωστή από τον ρόλο της Άντρεα στη θρυλική σειρά “Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς”, στη δική του ανακοίνωση. Να σημειωθεί ότι ο Τραμπ, σε περίπτωση που κρινόταν κατά την πειθαρχική έρευνα ότι είχε ρόλο στα γεγονότα του Καπιτωλίου, κινδύνευε να εκδιωχθεί από το σωματείο.

Το SAG-AFTRA, που εκπροσωπεί περίπου 160.000 ηθοποιούς, δημοσιογράφους και άλλους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, ανέφερε στις 19 Ιανουαρίου ότι θα εξετάσει τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Τραμπ στις ταραχές, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος «επιτέθηκε στις αξίες που αυτή η ένωση θεωρεί ιερές: τη δημοκρατία, την αλήθεια, τον σεβασμό προς τους συμπατριώτες μας Αμερικανούς κάθε φυλής και πίστης και την ιερότητα του ελεύθερου Τύπου».

Το σωματείο δεν είχε διευκρινίσει πότε θα συνεδρίαζε για να εξετάσει το θέμα. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox το πειθαρχικό επρόκειτο να συνεδριάσει αυτήν την εβδομάδα.

«Μολονότι δεν γνωρίζω το έργο σας, είμαι πολύ υπερήφανος για το έργο μου», έγραψε ο Τραμπ απευθυνόμενος στην πρόεδρο του σωματείου, την Γκαμπριέλ Καρτέρις. «Δεν έχετε κάνει τίποτα για μένα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα