Στρος Καν: Δεν ήξερα πως οι γυναίκες εκδίδονταν. Έχω δικαίωμα στην προσωπική ζωή

default image

Ο Γάλλος πολιτικός ξεκίνησε την Τρίτη την απολογία του ενώπιον των δικαστών, ισχυριζόμενος πως δεν γνώριζε πως οι γυναίκες που συμμετείχαν μαζί του στα σεξουαλικά πάρτι ήταν ιερόδουλες

Στην πρώτη ημέρα της απολογίας του επί γαλλικού εδάφους ο Ντομινίκ Στρος Καν κλήθηκε να απαντήσει στους ισχυρισμούς ιερόδουλου πως προσελήφθη από τον ίδιο για να κάνουν σεξ σε ξενοδοχείο του Παρισιού.

Η Μούνια Ραμπού ανέφερε στην κατάθεσή της, ενώπιον του σοσιαλιστή πολιτικού, πως ο Στρος Καν δεν της ανέφερε ποτέ κάτι σχετικά με την πληρωμή της και ότι εξοφλήθηκε για τις υπηρεσίες της από κάποιον τρίτο φεύγοντας από το ξενοδοχείο με ταξί.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γαλλίας ξεκίνησε την απολογία του με στόχο να αποδείξει την αθωότητά του και να αναβιώσει – έστω και εν μέρει – την κηλιδωμένη του φήμη. Ανέφερε στο δικαστή πως η συχνότητα που λάμβαναν χώρα τα περιβόητα πάρτι μεταδόθηκε με γερή δόση υπερβολής από τον Τύπο. “Όταν κάποιος διαβάσει για το θέμα, του δημιουργείται η εντύπωση πως επρόκειτο για ξέφρενες δραστηριότητες, ενώ και οι ημερομηνίες είναι ιδιαίτερα μπερδεμένες” ανέφερε: “Συνέβη τέσσερις φορές το χρόνο, τα τελευταία τρία χρόνια και όχι περισσότερο”.

Και μπορεί οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν στην Αμερική για παρενόχληση της καμαριέρας να εξέπεσαν, ο Γάλλος πολιτικός βρέθηκε μπλεγμένος με τη δικαιοσύνη και πάλι για “κατά συρροή μαστροπεία” σε σχέση με την υπόθεση Κάρλτον, το ξενοδοχείο δηλαδή στο οποίο έλαβαν χώρα τα σεξουαλικά πάρτι το 2012. Το έγκλημα στοιχειοθετήθηκε πάνω στο γεγονός πως μπορεί η πορνεία να μην είναι παράνομη στη χώρα, θεωρείται όμως εγκληματική πράξη να προσλαμβάνεις γυναίκες για λογαριασμό τρίτων.

Έκλαψα κατά τη διάρκεια του σεξ

Η Ραμπού δήλωσε πως έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, όμως υπέμεινε τη διαδικασία καθώς είχε ανάγκη τα χρήματα. Από την πλευρά του ο Στρος Καν δήλωσε πως δεν είδε την γυναίκα να κλαίει, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα σταματούσε. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως δεν παρευρέθηκε ποτέ στο εν λόγω αμαρτωλό ξενοδοχείο και ότι τα πάρτι που διοργάνωσε ο ίδιος έγιναν σε άλλο σημείο. Επίσης, οι συνήγοροι του ανέφεραν πως ο ίδιος αγνοούσε πως οι γυναίκες ήταν εκδιδόμενες και πως στην ουσία διώκεται για τον ακόλαστο τρόπο ζωής του.

Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει ένα τέτοιο ακόλαστο απόγευμα ανέφερε: “Όταν άνδρες και γυναίκες, κατά κανόνα αδέσμευτοι ή και ζευγάρια, συγκεντρώνονται για σεξ, για τη σεξουαλική απόλαυση” σημείωσε. Παράλληλα με τον πολιτικό κατέθεσε και ο Πασκόβσκι, επιχειρηματίας που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες ανέφερε πως γνωρίζει τον Στρος Καν εδώ και χρόνια και κατέθεσε πως δεν του εξήγησε πως η Ραμπού ήταν ιερόδουλος. “Δεν είναι απλά θέμα εμπιστοσύνης στο φίλο μου τον Πασκόβσκι, αλλά και πως δεν έτυχε να ρωτήσω” σημείωσε σε ερώτημα των δικαστών πως δεν αναρωτήθηκε ποτέ αν οι γυναίκες εκδίδονταν.

Ρίσκο η συμμετοχή στα πάρτι. Έχω δικαίωμα στην προσωπική ζωή

Πάντως ο Στρος Καν αναγνώρισε πως η συναίνεσή του στα σεξουαλικά πάρτι ήταν παρακινδυνευμένη – είτε επρόκειτο για ιερόδουλες, είτε όχι – και μπορούσε να πλήξει την εικόνα του. “Ήταν ένα ρίσκο που το πήρα” ανέφερε και σημείωσε: “Έχω δικαίωμα να έχω προσωπική ζωή.

Η δίκη είναι προγραμματισμένη για τις 20 Φεβρουαρίου και μπορεί να διαρκέσει έσως και μια εβδομάδα. Ο Ντομινίκ Στρος Καν αντιμετωπίζει ποινή μέχρι και 10 χρόνια φυλάκηση και πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Bloomberg

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα