Η Αυστρία αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας

Η Αυστρία αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας
Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς AP

"Είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τον Πρόεδρο Γκουαϊδό" έγραψε στο Twitter ο Αυστριακός καγκελάριος. "Έχει την αμέριστη υποστήριξή μας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Βενεζουέλα" συνέχισε.

Την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προεδρου της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Κυριακή ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς με ανάρτησή του στο Twitter, καθώς ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αρνείται να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές. Ο Αυστριακός καγκελάριος ζήτησε επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας.

Ο Μαδούρο, τη νομιμότητα του οποίου αμφισβητεί η αντιπολίτευση, πρότεινε το Σάββατο να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, μετά την αποστασία ενός μέλους του στρατιωτικού προσωπικού, ενώ χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας διαδήλωναν ζητώντας την παραίτησή του.

«Είχα μια πολύ καλή συζήτηση με τον Πρόεδρο Γκουαϊδό» έγραψε ο Κουρτς. «Έχει την αμέριστη υποστήριξή μας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Βενεζουέλα» ανέφερε, προσθέτοντας ότι Βενεζουέλα έχει υποφέρει εδώ και πολύ καιρό από κακοδιαχείριση και περιφρόνηση προς το κράτος δικαίου.

Η Γαλλία επιβεβαίωσε την Κυριακή την πρόθεσή της να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο εαν ο  Νικολάς Μαδούρο αρνηθεί να προκηρύξει πρόωρες προεδρικές εκλογές απόψε. Τα άλλα κράτη-μέλη αναμένονται μετά το 8ήμερο τελεσίγραφο να λάβουν μεμονωμένες θέσεις. Η Γερμανία τελικά, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, θα αναγνωρίσει επίσης τον Χουάν Γκουαϊδό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα