Η Εκκλησία των Μορμόρων αποποιείται το όνομα “Μορμόνοι”

Η Εκκλησία των Μορμόρων αποποιείται το όνομα “Μορμόνοι”

Μην μας αποκαλείτε πλέον "μορμόνους" ζητούν οι πιστοί της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, η οποία είναι γνωστότερη με τη λακωνικότερη ονομασία “Μορμόνοι” δεν επιθυμεί πλέον να χρησιμοποιείτε αυτός ο όρος για τους πιστούς της, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες που υιοθέτησε την περασμένη εβδομάδα.

“Δεν αλλάξαμε ονομασία. Διορθώνουμε ένα όνομα”, διευκρίνισε ο Ράσελ Νέλσον, ο πρόεδρος της Εκκλησίας, σύμφωνα με τη Deseret News, μια εφημερίδα της Πολιτείας Γιούτα όπου οι μορμόνοι αποτελούν την πλειονότητα.

Η Εκκλησία προτιμά να αναφέρονται σ’ αυτήν με μια από τις ακόλουθες εκφράσεις: “Η Εκκλησία”, “Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού” ή “Αναδιοργανωμένη Εκκλησία του Ιησού Χριστού”, επιμένωντας ότι ο όρος “Εκκλησία των Μορμόνων”, αν και χρησιμοποιείται ευρέως, δεν είναι ο επίσημος. Οι πιστοί δεν θα πρέπει επίσης να αποκαλούνται “μορμόνοι” αλλά “μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών”.

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών ιδρύθηκε το 1830 και σήμερα αριθμεί 16 εκατομμύρια μέλη. Αποστολή της είναι η αποκατάσταση της “αληθινής Εκκλησίας” στην αρχική αγνότητά της, ώστε να προετοιμάσει την επιστροφή του Χριστού. Βασίζει τα διδάγματά της στο “Βιβλίο του Μόρμον” –από το όνομα ενός προφήτη– το οποίο θεωρεί ότι είναι η “αποκατεστημένη” εκδοχή του αληθινού λόγου του Ιησού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα