Η επίθεση στο Σουρούτς φέρνει ΗΠΑ και Τουρκία πιο κοντά για κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας

Η επίθεση στο Σουρούτς φέρνει ΗΠΑ και Τουρκία πιο κοντά για κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας
AP

Προσέγγιση ΗΠΑ-Τουρκίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με την Ουάσιγκτον να ελπίζει πως θα βρει στην Άγκυρα έναν πολύτιμο σύμμαχο για την καταπολέμηση του φαινομένου

Οι ΗΠΑ ελπίζουν σε συνεργασία με την Τουρκία και τους εταίρους της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή έπειτα από τη χθεσινή επίθεση στην τουρκική πόλη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία, στην οποία σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 100, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) Νεντ Πράις.

Την επίθεση πραγματοποίησε γυναίκα καμικάζι, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους, μπροστά από ένα καφέ στο κέντρο της πόλης.

"Εκφράζουμε επίσης την αλληλεγγύη μας προς την τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό και επαναλαμβάνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με την Τουρκία και με άλλους εταίρους για την καταπολέμηση της κοινής απειλής της τρομοκρατίας", αναφέρει ο Πράις.

Ο Πράις πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ "καταδικάζουν σφόδρα την απεχθή τρομοκρατική επίθεση στο Σουρούτς" και η Ουάσινγκτον συλλυπείται τους συγγενείς των θυμάτων, πολλά από τα οποία είχαν ταξιδέψει στην μεθοριακή αυτή πόλη για να βοηθήσουν στις προσπάθειες ανοικοδόμησης του γειτονικού Κομπάνι.

Την επίθεση καταδίκασε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα οι δράστες να προσαχθούν στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Άγκυρα δείχνει το Ισλαμικό Κράτος για το μακελειό στη Σουρούτς

Τουρκία: Πολύνεκρη έκρηξη κοντά στα σύνορα με Συρία

SHARE:

24Media Network