Η Ευρώπη δεν φοβάται την Ιταλία, λέει ο Γιούνκερ

Επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Ελλάδα
Επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Ελλάδα AP

Η ευρωζώνη δεν είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο εκδήλωσης νέας κρίσης κρατικού χρέους, διαβεβαιώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Δεν υπάρχει απειλή εκδήλωσης νέας κρίσης δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι μια κυβέρνηση συνασπισμού ενός λαϊκιστικού κινήματος και ενός κόμματος της άκρας δεξιάς ανέλαβε την εξουσία στην Ιταλία, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του το Σάββατο.

Ερωτηθείς από τον όμιλο γερμανικών εφημερίδων RND εάν η ευρωζώνη είναι πλέον αντιμέτωπη με μια νέα κρίση κρατικού χρέους, ο Γιούνκερ απάντησε: «Όχι. Οι αντιδράσεις των αγορών είναι παράλογες. Ο κόσμος δεν πρέπει να συνάγει πολιτικά συμπεράσματα από κάθε διακύμανση των χρηματιστηρίων. Οι επενδυτές έχει αποδεχθεί ότι έσφαλλαν σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν».

ADVERTISING

Η κυβέρνηση συμμαχίας του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5 S, λαϊκιστικό) και της Λέγκας (άκρα δεξιά) ανέλαβε καθήκοντα στην Ιταλία την Παρασκευή, καλμάροντας τις αγορές, που είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της πιθανότητας να προκηρυχθούν νέες εκλογές, που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της χώρας από την οικονομική και νομισματική ένωση.

«Είμαι σίγουρος ότι οι Ιταλοί έχουν πολύ οξεία αίσθηση του τι είναι καλό για τη χώρα τους», είπε ο Γιούνκερ. «Θα ξεδιαλύνουν τα πράγματα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιούνκερ: Είμαι ερωτευμένος με την Ιταλία - Οι Ιταλοί τα "ρίχνουν" στην ΕΕ

Γιούνκερ: Οι Ιταλοί πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και να είναι λιγότερο διεφθαρμένοι

SHARE:

24Media Network