Η Fitch υποβαθμίζει την Αργεντινή κατά πέντε βαθμίδες

Η Fitch υποβαθμίζει την Αργεντινή κατά πέντε βαθμίδες

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής, κατά πέντε βαθμίδες, από "Β" σε "CC" με αρνητικές προοπτικές, αναφέροντας ότι είναι "πιθανή" μια νέα χρεοκοπία για τη χώρα.

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Αργεντινής κατά πέντε βαθμίδες προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι η χώρα κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία.

Αναλυτικότερα, η Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής στη βαθμίδα "CC" από "B" και τη βραχυπρόθεσμη σε "C" από "B".

Σημειώνεται ότι η διαβάθμιση "C" είναι μια βαθμίδα πάνω από τη χρεοκοπία (default).

Η Αργεντινή έχει καταδικαστεί από αμερικανικό δικαστήριο να πληρώσει 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένους πιστωτές (κυρίως hedge funds) που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων που κατείχαν μετά τη χρεοκοπία της χώρας το 2001.

Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει διορία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου για να αποζημιώσει τα hedge funds που δεν συμμετείχαν οικειοθελώς σε δύο προγράμματα ανταλλαγής ομολόγων που έχουν γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι η Αργεντινή χρεοκόπησε το 2001, αφήνοντας απλήρωτα ομόλογα 100 δισ. δολαρίων. Εκτοτε, έχει προχωρήσει δύο φορές σε αναδιάρθρωση χρέους, προσφέροντας στους πιστωτές της νέα ομόλογα σε ανταλλαγή των παλιών, κάτι που, όμως, δεν δέχθηκαν όλοι οι ομολογιούχοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάλι κοντά σε χρεοκοπία η Αργεντινή

Ο Standard & Poor's υποβάθμισε την Αργεντινή

SHARE:

24Media Network