Η φωνή της Κάρλι. Το κορίτσι που πάσχει από αυτισμό, αλλά κέρδισε χωρίς να μιλήσει ολόκληρη την Αμερική

default image

Ένα κορίτσι παγιδευμένο σε ένα σώμα που υποφέρει από αυτισμό και δεν της επιτρέπει να αρθρώσει τις σκέψεις της, κατάφερε να αποδείξει πως οι άνθρωποι με αυτισμό είναι και ευφυείς και ιδιαίτεροι. Σήμερα αλληλογραφεί με την Ellen Degenerees και παίρνει συνέντευξη από τον Channing Tatum (vid)

Πόσο εύκολα θα μπορούσατε να δείξετε στους γύρω σας τι νιώθετε, τι σας ταλαιπωρεί, αν δεν μπορούσατε να μιλήσετε σε κανέναν για αυτό; Πώς θα αισθανόταν ο καθένας από εμάς, αν είχε τόσα πολλά να μοιραστεί με τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν, αλλά το σώμα του, αλλά και η κοινωνική προκατάληψη τον ανάγκαζαν να παραμένει περιορισμένος στον εαυτό του; “Το όνομα μου είναι Carly Fleischmann και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάσχω από αυτισμό. Δεν μπορώ να μιλήσω χρησιμοποιώντας το στόμα, όμως βρήκα έναν άλλο τρόπο να επικοινωνώ, γράφοντας στον υπολογιστή” αναφέρει η 21 ετών σήμερα Καναδή.

Γεννήθηκε στον Καναδά με τη δίδυμη αδερφή της και σύντομα οι γονείς της παρατήρησαν πως κάτι είναι διαφορετικό με τη μία τους κόρη. Λίγο μετά τη γέννησή της διαγνώσθηκε με μη-ομιλούντα αυτισμό. Παρά την εντύπωση που μας δίνουν άτομα με την ίδια πάθηση, πως δηλαδή δεν έχουν άμεση επαφή με το περιβάλλον και συχνά μοιάζουν να έχουν βίαιη συμπεριφορά, η Carly αποδεικνύει πως βρίσκονται απλώς σε πιο δύσκολη θέση να εκφράσουν αυτό που αισθάνονται.

“Πιστεύω πως οι άνθρωποι παίρνουν πολλές πληροφορίες για το τι συμβαίνει από ‘αποκαλούμενους’ ειδικούς, όμως νομίζω πως οι ειδικοί δεν μπορούν να απαντήσουν σε ορισμένα ερωτήματα. Πώς μπορείς να εξηγήσεις κάτι που δεν ζεις ή δεν γνωρίζεις πως είναι να το έχεις;” σημειώνει η ίδια η Carly.

“Πίστευα πως είμαι το μόνο παιδί με αυτισμό που επικοινωνεί μέσω του πληκτρολογίου, αλλά πριν ένα χρόνο γνώρισα κι άλλα παιδιά που επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο. Για την ακρίβεια ορισμένα είναι πιο γρήγορα στην πληκτρολόγηση από εμένα” σημειώνει το κορίτσι στο προσωπικό της ιστολόσιο.

Κάπως έτσι, το κορίτσι από τον Καναδά κατάφερε να γίνει αναγνωρίσιμη και μίλησε για το πρόβλημα δεκάδων άλλων ανθρώπων σε εκπομπές όπως του Larry King, της Ellen Degenerees και αλλού, εμπνέοντας γονείς και άτομα με αυτισμό να προσπαθήσουν περισσότερο για να επικοινωνήσουν και να κάνουν όλα όσα ονειρεύονται.

Η φωνή της Carly

Πρόσφατα, το κορίτσι από τον Καναδά, μαζί με τη βοήθεια του πατέρα της Άρθουρ, κυκλοφόρησαν ένα βιβλίο από τη δική τους ιστορία. Ένα από τα πρώτα έντυπα που διερευνά τον αχαρτογράφητο κόσμο του αυτισμού μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που τον βιώνει καθημερινά.

Δείτε ένα βίντεο για το βιβλίο, αλλά και την ιστορία της Carly:

Μια δημοσιογράφος με… εσωτερική φωνή

Πριν από μερικές ημέρες έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, το πρώτο επεισόδιο μιας ιντερνετικής εκπομπής με τίτλο “Speechess wirth Carly Fleischmann” (Άφωνοι με την Carly) στην οποία η νεαρή παίρνει συνέντευξη από τον ηθοποιό Chaning Tatum. Με τη βοήθεια ειδικού προγράμματος στο τάμπλετ της, λεκτικοποιεί τις ερωτήσεις που γράφει και ο χολιγουντιανός ηθοποιός απαντά.

 

“Υπήρξε στρίπερ, αστυνομικός, μυστικός πράκτορας, ρεπόρτερ, σύντροφος για πολλές και σύντομα θα παρατήσει τη γυναίκα του για να είμαστε μαζί” σημειώνει η Carly και καλωσρορίζει χιουμοριστικά τον ηθοποιό στην πρεμιέρα της ιδιαίτερης εκπομπής της.

“Θα έβγαινες με ένα 21 ετών κορίτσι με αυτισμό;” ρωτάει η Carly τον ηθοποιό που της απαντά: “Ναι, αν μου το επέτρεπε η σύζυγός μου”. Τότε η Carly σημειώνει: “Έχω ήδη μιλήσει με δικηγόρους που θα ετοιμάσουν τα χαρτιά του διαζυγίου σου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα