Η γεωγραφία της ψήφου στη Βραζιλία: Κυριάρχησε στο νότο ο Μπολσονάρο

Η γεωγραφία της ψήφου στη Βραζιλία: Κυριάρχησε στο νότο ο Μπολσονάρο
O θριαμβευτής των εκλογών στη Βραζιλία Μπολσονάρο AP

Οι προτιμήσεις του εκλογικού σώματος στη Βραζιλία όπως αποτυπώθηκαν στο χάρτη της χώρας. Σε Ρίο και Σάο Πάολο ο Μπολσονάρο κυριάρχησε.

H κυριαρχία του υποψηφίου της Ακρας Δεξιάς Ζάιρ Μπολσονάρο στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία αποτυπώθηκε ανάγλυφα και στο χάρτη της χώρας.

Στην περιφέρεια του Ρίο ο “Βραζιλιάνος Τραμπ” κυριάρχησε. Αναδείχθηκε άνετα πρώτος με το εκκωφαντικό 60% ενώ ο βασικός του αντίπαλος, ο Χαντάντ περιορίστηκε στην τρίτη θέση με μόλις 12% των ψήφων. Στο Σάο Πάολο ο Χαντάντ έχει διατελέσει δήμαρχος αλλά αυτό δεν τον βοήθησε να πάρει την πρωτιά.

Και εδώ ο Μπολσονάρο ήρθε πρώτος με το ιδιαίτερα ικανοποιητικό 43% με τον υποψήφιο του εργατικού κόμματος να περιορίζεται στο 19,6%. Η διαφορά των δύο ανδρών εδώ είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο ψήφοι.

Συνολικά ο Μπολσονάρο πρώτευσε σε 17 περιφέρειες ενώ ο Χαντάντ σε μόλις 9 ενώ η συνολικά διαφορά σε ψήφους των δύο μεγάλων μονομάχων έφτασε σχεδόν τα 18 εκατομμύρια.

Ο Μπολσονάρο μάλιστα άγγιξε το φράγμα των 50.000.000 (49.250.528 στο 99% των εκλογικών τμημάτων).

Στο χάρτη τέλος μπορείτε να δείτε ότι ο Μπολσονάρο κυριάρχησε στην κεντρική και τη νότια Βραζιλία ενώ ο Χαντάντ μάζεψε τις περισσότερες δυνάμεις στη δυτική και την ανατολική χώρα.

(με πράσινο οι περιφέρειες στις οποίες πρώτευσε ο Μπολσονάρο, με κόκκινο αυτές του Χαντάντ.

Γράφημα από την εφημερίδα O Globo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα