Η καταιγίδα “Ντένις” σαρώνει την Βρετανία – Τρεις νεκροί

Η καταιγίδα “Ντένις” σαρώνει την Βρετανία – Τρεις νεκροί
Η καταιγίδα «Ντένις» AP

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η καταιγίδα "Ντένις" στη Μεγάλη Βρετανία. Σε "κόκκινο συναγερμό" το νότιο τμήμα της Ουαλίας. Νεκροί και μεγάλες καταστροφές

Η δεύτερη καταιγίδα σε διάστημα μίας εβδομάδας πλήττει τη Βρετανία, με αποτέλεσμα οι αρχές να εκδώσουν συναγερμούς σε πολλές περιοχές στη χώρα, ενώ πτήσεις ακυρώθηκαν και προβλήματα καταγράφηκαν στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι από την καταιγίδα «Ντένις»σαρώνουν τη Βρετανία, μία εβδομάδα αφότου η καταιγίδα «Κιάρα»διατάραξε τις συγκοινωνίες, πλημμύρισε σπίτια και άφησε χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε κόκκινο συναγερμό για «θανάσιμο κίνδυνο» τέθηκε το νότιο τμήμα της Ουαλίας καθώς η καταιγίδα «Ντένις» στη Βρετανία σαρώνει τη χώρα με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Ο απολογισμός της καταιγίδας σε ζωές μέχρι το πρωί της Δευτέρας είναι 3 νεκροί.


Ρεκόρ «του μεγαλύτερου αριθμού συναγερμών και προειδοποιήσεων για πλημμύρες που έχει ποτέ εκδοθεί στην Αγγλία έως σήμερα» σημειώθηκε την Κυριακή, έγραψε στο Twitter ο διευθυντής της Περιβαλλοντικής Αρχής, απαριθμώντας 594 συναγερμούς, σε μια περιοχή που εκτείνεται από τη νότια Σκωτία στην Κορνουάλη.

Την ανάσα κόβουν και τα βίντεο που δείχνουν προσγειώσεις αεροπλάνων στα βρετανικά αεροδρόμια εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας Ντένις που πλήττει τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα