Η Κίνα καλεί όλους τους εμπλεκόμενους για το συριακό στο Πεκίνο

Η Κίνα καλεί όλους τους εμπλεκόμενους για το συριακό στο Πεκίνο

Ρόλο διαμεσολαβητή αναλαμβάνει η κινεζική κυβέρνηση στο θέμα της Συρίας, προσκαλώντας τα εμπλεκόμενα μέρη στο τραπέζι της συζήτησης που θα βάλει τέλος στον πόλεμο

Η Κίνα θα προσκαλέσει μέλη της κυβέρνησης της Συρίας και αντικαθεστωτικούς στο Πεκίνο για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος στη χώρα της Μέσης Ανατολής, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι χθες.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το Σαββατοκύριακο - όπου τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν διεθνείς προσπάθειες επίλυσης της εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία - ο εκπρόσωπος είπε ότι η πρόσκληση είναι μέρος των προσπαθειών της Κίνας να παίξει χρήσιμο ρόλο στην πολιτική επίλυση της κρίσης, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ενώ βασίζεται στην Μέση Ανατολή για πετρέλαιο, η Κίνα τείνει να αφήνει τη διπλωματία της περιοχής στα χέρια των άλλων μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι είπε σε τακτική ενημέρωση τύπου ότι είχε δει αναφορές στην προσφορά βοήθειας από την Κίνα και δεν ήξερε αν είχε συζητηθεί στο τηλέφωνο μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών, της Κίνας και των ΗΠΑ, την Κυριακή.

Πρόσθεσε, όμως, "Κάθε χρήσιμη προσπάθεια να συνεχιστεί να κινείται η πολιτική διαδικασία προς τα μπροστά είναι ευπρόσδεκτη από μας".

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
SHARE:

24Media Network