Η κυβέρνηση της Ινδίας εξηγεί στους πολίτες πώς να φτιάχνουν μάσκες

Η κυβέρνηση της Ινδίας εξηγεί στους πολίτες πώς να φτιάχνουν μάσκες
Εγχειρίδιο στους πολίτες για την κατασκευή χειροποίητων μασκών στέλνει η κυβέρνηση της Ινδίας

Βλέποντας πως λιγοστεύουν σημαντικά οι μάσκες που είναι στη διάθεση των πολιτών της, η κυβέρνηση της Ινδίας εξέδωσε εγχειρίδιο με οδηγίες για το πώς μπορεί να φτιάξει κανείς σπιτική μάσκα.

Η Ινδία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό μετά την Κίνα και το γεγονός αυτό της δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην εποχή του ταχύτατα εξαπλωμένου κορονοϊού.

Απλούστατα γιατί ο κόσμος είναι πάρα πολύς, όπως και οι ανάγκες για μάσκες που θα τον προστατεύσουν από τη φονική πανδημία που είναι ήδη υπεύθυνη για το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων ανά τον πλανήτη.

Επειδή όμως οι μάσκες λιγοστεύουν και είναι πιθανό στο άμεσο μέλλον να υπάρχει έλλειψη που θα δημιουργήσει πανικό και αναστάτωση, η κυβέρνηση έσπευσε να προλάβει καταστάσεις.

Για αυτό ανέλαβε δράση το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας, το οποίο εξέδωσε ένα εγχειρίδιο με οδηγίες την κατασκευή χειροποίητων μασκών ώστε να μην υπάρχει ποτέ έλλειψη και να έχουν μάσκες ακόμα και κόσμος που δεν έχει πρόσβαση σε καταστήματα.

“Αυτή η ιδέα υλοποιήθηκε κυρίως για να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να φορέσουν μάσκες αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Μπορούν να τις φτιάξουν στο σπίτι και να μπορούν μάλιστα να τις πλύνουν όποτε θέλουν για να τις ξαναχρησιμοποιήσουν”, τόνισε εκπρόσωπος του Υπουργείου μέσω γραπτής δήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε αυτό το 16σέλιδο εγχειρίδιο, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορεί να φτιάξει κανείς μάσκα είτε με ραπτομηχανή είτε με το χέρι, καθώς και οδηγίες για το πώς θα την φορούν και θα την κρατούν σε καλή κατάσταση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα