Η Μελάνια κάνει “αντιπολίτευση” στον Τραμπ για τους μετανάστες

Η Μελάνια κάνει “αντιπολίτευση” στον Τραμπ για τους μετανάστες
Μελάνια Τραμπ AP

Ενάντια στο διαχωρισμό των παιδιών των μεταναστών από τους γονείς τους τάχθηκε η Μελάνια Τραμπ, έχοντας την υποστήριξη μιας ακόμη "πρώτης κυρίας", της Λόρα Μπους.

Σε μία σπάνια παρέμβασή της στα δημόσια πράγματα, η Μελάνια Τραμπ τάχθηκε ανοιχτά κατά της πολιτικής του συζύγου της, Ντόναλντ Τραμπ, στο θέμα της αντιμετώπισης των παιδιών των παράτυπων μεταναστών στις ΗΠΑ, έχοντας στο πλευρό της και μία προκάτοχό της, τη σύζυγο του Τζορζ Μπους του νεότερου, Λόρα.

Η εκπρόσωπος της Μελάνια Τραμπ, γνωστοποίησε ότι η “πρώτη κυρία” των ΗΠΑ “απεχθάνεται να βλέπει να χωρίζονται παιδιά από τους γονείς τους”, παίρνοντας έτσι σαφείς αποστάσεις από την πολιτική που ακολουθεί ο σύζυγός της στο θέμα των παράτυπων μεταναστών που περνούν τα σύνορα από το Μεξικό.

Η εκπρόσωπος της Μελάνια Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, δήλωσε ακόμη ότι η “πρώτη κυρία” θεωρεί ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται, αλλά η χώρα δεν μπορεί να κυβερνάται “χωρίς καρδιά” και απευθύνει έκκληση ώστε να επιτευχθεί δικομματική συμφωνία στο Κογκρέσο ώστε να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το μεταναστευτικό.

Σε ακόμη πιο σκληρή γλώσσα ήταν και η δημόσια παρέμβαση της Λόρα Μπους, ο σύζυγος της οποίας έχει εκφραστεί πολλές φορές με σκεπτικισμό και επιφυλακτικότητα για τον Ντόναλντ Τραμπ αν και προέρχονται και οι δύο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Με δήλωσή της στη Washington Post, η Λόρα Μπους χαρακτηρίζει “απάνθρωπη” και “ανήθικη” την πολιτική που ακολουθείται με τα παιδιά των μεταναστών, συμπληρώνοντας: “Μου ραγίζει την καρδιά”…

Η Λόρα Μπους δεν δίστασε να εξαπολύσει ευθέως τα βέλη της κατά της διακυβέρνησης Τραμπ και της πολιτικής “μηδενικής ανοχής” που ακολουθεί. Όπως ανέφερε με νόημα: “δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να βάζει παιδιά σε κοντέινερ ή σκηνές μέσα στην έρημο”, που όπως συμπλήρωσε θυμίζουν “τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ιαπωνο – Αμερικανών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι δύο πρώτες κυρίες πήραν θέση μετά το σάλο που προκάλεσαν στις ΗΠΑ οι αποκαλύψεις ότι πάνω από 2000 παιδιά έχουν χωριστεί από τους γονείς τους τους τελευταίους μήνες, με 1500 αγόρια ηλικίας 10 έως 17 ετών να ζουν στην ουσία σαν “φυλακισμένα” μέσα σε κτήριο γνωστής εμπορικής αλυσίδας στο Τέξας. Μία ανακοίνωση που πυροδότησε μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στις ΗΠΑ, με τους Δημοκρατικούς να καταδικάζουν επίσης την πολιτική Τραμπ και τη διαμάχη να μετατίθεται στο Κογκρέσο για τη διαχείριση του προβλήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα