Η Μέριλιν Μονρόε στις Κάννες

Η Μέριλιν Μονρόε στις Κάννες

Η φωτογραφία της Μέριλιν Μονρόε που θα κοσμεί την αφίσα του 65ου Φεστιβάλ των Καννών

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών για το 2012 επέλεξε μία φωτογραφία της Μέριλιν Μονρόε για την αφίσα της 65ης διοργάνωσής του από τις 16 έως τις 27 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα η οργανωτική επιτροπή.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, από τον φακό του Ότο Λ. Μπέτμαν, δείχνει την πρωταγωνίστρια του "Μερικοί το προτιμούν καυτό" σε ένα αυτοκίνητο και με σουφρωμένα χείλη να φυσά ένα κερί που στόλιζε μία τούρτα γενεθλίων.

"Συλληφθείσα σε μία προσωπική στιγμή, εκεί όπου η μυθολογία συναντά την πραγματικότητα, η Μέριλιν γιορτάζει μία επέτειο, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει και αυτή των Καννών. Μας γητεύει με μία κίνηση που μετατρέπεται σε υπόσχεση, μ’ ένα φύσημα που έχει το σχήμα της καρδιάς", τονίζεται στο δελτίο Τύπου της επιτροπής.

"Πενήντα χρόνια μετά την απώλειά της, η Μέριλιν παραμένει μία από τις ασύγκριτες προσωπικότητες του παγκόσμιου κινηματογράφου, παντοτινή και συνάμα τόσο σημερινή αναφορά της χάρης, του μυστηρίου και της σαγήνης", τονίζεται στο κείμενο.

Η αφίσα είναι έργο της διαφημιστικής εταιρείας Bronx.

Πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών θα είναι ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός Νάνι Μορέτι, παλιός γνώριμος της "Κρουαζέτ" και νικητής του Χρυσού Φοίνικα το 2001.

SHARE:

24Media Network