Η Μέρκελ και το κίτρινο γάντι... των αντιδράσεων

Η Μέρκελ και το κίτρινο γάντι... των αντιδράσεων
PHOTOGRAPH: FABIAN BIMMER/REUTER

Δείτε τη φωτογραφία της Μέρκελ που έγινε πηγή έντονου σχολιασμού. Τα πιθανά σενάρια της πόζας, γεμάτα φαντασία.

Τη στιγμή που οι οικονομικές αναλύσεις φουντώνουν και τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη οργιάζουν, η Ανγκελα Μέρκελ ταίζει πιγκουίνους, δίνοντας την καλύτερη λαβή για σχολιασμό και... εκτόνωση!

Ο λόγος για τη φωτογραφία της Καγκελαρίου, από πρόσφατη επίσκεψή της στο Oceaneum κατά τη Σύνοδο των χωρών της Βαλτικής, στην οποία απαθανατίζεται να φορά ένα κίτρινο πλαστικό γάντι και να υψώνει το δείκτη της.

Όπως καταλαβαίνετε ήταν αδύνατο να μην ξεκινήσουν τα σχόλια για το λόγο που ποζάρει έτσι η ισχυρή γυναίκα της Γερμανίας, δίπλα στον Donald Tusk, πρωθυπουργό της Πολωνίας.

Έτσι και η Guardian διοργάνωσε ένα γκάλοπ, θέτοντας το εξής ερώτημα: ''Εσείς ποια περιγραφή θα βάζατε κάτω από αυτή τη φωτογραφία'', προσκαλώντας τους αναγνώστες να απαντήσουν.

Η Ελλάδα μονοπώλησε των απαντήσεων καθώς τα περισσότερα σχόλια αναφέρονταν στο ελληνικό θέμα και καυτηρίαζαν με τον τρόπο τους τη στάση της Γερμανίας. ''Στον Αλέξη δεν πρόκειται να αρέσει η νέα τακτική'', ''Εκεί στην άκρη του δαχτύλου μου, αν δείτε προσεκτικά φαίνεται η Ελλάδα'', ''Κοίτα Donald μπορεί να είμαι απασχολημένη καθαρίζοντας εδώ, όμως η Ελλάδα έχει δύο επιλογές. Ή να πεθάνει αργά επιτηρούμενη, ή ακαριαία αλλά μόνη της'' είναι κάποια από τα σχόλια των αναγνωστών.

''Πολλή σκόνη έχετε εδώ, να καθαρίσετε τη χώρα σας πάλι'', ''Νομίζετε πώς το χέρι μου δείχνει χοντρό με αυτό το γάντι;'', ''Η κατάρρευση της Ευρωζώνης θα ξεκινήσει σε 5,4,3,2'' και για το τέλος ένας από τους αναγνώστες αποκάλυψε τι θα κάνει η Μέρκελ τον Αύγουστο, γράφοντας ''Θα δουλέψω στο Heathrow κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων''.

Τα σχόλια δικά σας!

SHARE:

24Media Network