Η Microsoft απολύει 18.000 άτομα

Η Microsoft απολύει 18.000 άτομα

Η Microsoft θα περικόψει 18.000 θέσεις εργασίας

Η Microsoft θα περικόψει έως και 18.000 θέσεις εργασίας σε έναν χρόνο, δηλαδή του 14% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, σε μια από τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων εργασίας στις οποίες έχει προχωρήσει στην ιστορία της η εταιρεία λογισμικού αυτή.

Το μεγαλύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο είχε υλοποιήσει η Microsoft ως σήμερα ήταν εκείνο του 2009, όταν είχε ανακοινώσει την περικοπή 5.800 θέσεων εργασίας.

Το τρέχον σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε σήμερα από την εταιρεία συνδέεται σε μεγάλο μέρος (12.500 θέσεις) με την ενσωμάτωση της εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων Nokia, την οποία μόλις εξαγόρασε η Microsoft.

Κυρίως θα κλείσει ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία, διευκρίνισε ο Στέφεν Έλοπ, πρώην διευθυντής της Nokia, ο οποίος έχει πλέον επιφορτιστεί με την ευθύνη του τομέα συσκευών της Microsoft, σε μήνυμα που απέστειλε στους εργαζόμενους.

Ο ίδιος εξηγεί ότι ο όμιλος θα επικεντρωθεί στην "σύσταση μιας αγοράς για το Windows Phone", το σύστημα της Microsoft.

Σε ξεχωριστό του μήνυμα ο γενικός διευθυντής Σάτια Ναντέλα σημειώνει ότι στόχος είναι μια "απλοποίηση" της διοργάνωσης του ομίλου "για να επιταχυνθεί η ροή πληροφοριών και η λήψη αποφάσεων".

Ο ίδιος δεσμεύεται για την αποζημίωση όλων των μισθωτών που αφορά το μέτρο αυτό όπως επίσης και την παροχή βοήθειας στην αναδιάρθρωση σε ορισμένους τομείς.

SHARE:

24Media Network