Η Μόσχα “αντεπιτίθεται”: Robocop made in Russia

Η Μόσχα “αντεπιτίθεται”: Robocop made in Russia
© Marina Lystseva/TASS

H εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής όπλων για τον ρωσικό στρατό, TsNiiTochMash δημιούργησε "τον στρατιώτη του μέλλοντος". Τον παρουσίασε σε διεθνή έκθεση της Μόσχας, επισημαίνοντας πως ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί... φορτιστής.

Από τις 21 έως τις 26 Αυγούστου φιλοξενήθηκε στη Μόσχα το International Military-Techical Forum “Army 2018”, η διεθνής έκθεση για τις τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στο στρατό και τον εξοπλισμό τους.

 

Μεταξύ αυτών που παρουσιάστηκαν ήταν μια ολόμαυρη πανοπλία, που παρέπεμπε σε ιππότες μεν, αλλά της σύγχρονης εποχής. Για την ακρίβεια, παρέπεμπε στον Robocop.

O εξοπλισμός διαθέτει τιτάνιο και αλεξίσφαιρο στρώμα -που καλύπτει και το λαιμό. Γίνεται στα μέτρα του στρατιώτη και ασφαλίζεται γύρω από τη μέση. Εκεί καταλήγουν και τα μεταλλικά πλαίσια που στηρίζουν τα παπούτσια (μπορούν να ανιχνεύουν εκρηκτικές ύλες) και τα όπλα, τα οποία ελέγχονται από υπολογιστή και έτσι ο στρατιώτης μπορεί να τα κουβαλάει για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα (μοιράζεται το βάρος των 50 κιλών του ενσωματωμένου backpack, σε όλο το σώμα).

Ο επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας, Oleg Faustov δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, TASS πως “έχουμε κάνει ήδη τις δοκιμές, για το πρωτότυπο του ενεργού εξωτερικού σκελετού”, που είναι αδιάβροχο, αλεξίσφαιρο, αντιπυρικό και προσαρμόζεται στη θερμοκρασία.

Το κράνος καλύπτει όλο το πρόσωπο και επιτρέπει την όραση, τη νύχτα (φυσικά δίνει ακριβείς συντεταγμένες του στόχου, μαζί με στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του στρατιώτη που φορά τη στολή), ενώ διαθέτει και καλώδιο ενδοεπικοινωνίας. Υπάρχει και ένας μεταλλικός βραχίονας που υποστηρίζει τα όπλα και επιτρέπει την απόλυτη ακρίβεια (“ακρίβεια υπολογιστή”) στους πυροβολισμούς, με το ένα χέρι. Οι δημιουργοί εξήγησαν πως η στολή βελτιώνει την αντοχή και την ταχύτητα του στρατιώτη που τη φορά.

Η εταιρεία TsNiiTochMash εμπνεύστηκε και εκτέλεσε το Ratnik-3, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως “ο στρατιώτης του μέλλοντος”. Η δημιουργία του έγινε στο Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας, για την κατασκευή μηχανών ακριβείας, ένα κέντρο ανάπτυξης όπλων που λειτουργεί στη Μόσχα.

Το μόνο που δεν υπάρχει, προς το παρόν, είναι φορτιστής. Γεγονός που σημαίνει ότι η στολή μπορεί να φορεθεί και να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πριν “αδειάσει” και χάσει τη δυναμική της.

Η παραγωγός εταιρεία επισήμανε πως θα συνεχίσει να βελτιώνει το σχέδιο, πριν το παρουσιάσει στις ζώνες πολέμου, το 2025.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα