Η συμβουλή του Νετανιάχου στον Μακρόν για το Ιράν

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου AP

Ο Μπένζαμιν Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Εμανουέλ Μακρόν και του έδωσε τη συμβουλή του για το θέμα του Ιράν.

Ο Μπενζαμίν Νετανιάχου συνέστησε την Παρασκευή στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αποφύγει τις συνομιλίες με το Ιράν, το οποίο το εβραϊκό κράτος κατηγόρησε ανοιχτά ότι εντείνει τις προσπάθειές του να κατασκευάσει πυραύλους, σε συνεργασία με την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, στο Λίβανο, με σκοπό να πλήξει την ισραηλινή επικράτεια.

«Αυτή είναι η λάθος στιγμή για συνομιλίες με το Ιράν καθώς αυξάνει την επιθετικότητά του στην περιοχή», δήλωσε ο Νετανιάχου στον Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Παρισιού, ανέφερε η ισραηλινή ανακοίνωση. Ο Γάλλος πρόεδρος νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κάλεσε για μια συνάντηση μεταξύ του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί και του Αμερικανού Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο να επιχειρηθεί μια αποκλιμάκωση των διαρκώς κλιμακούμενων εντάσεων των δύο χωρών.

ADVERTISING

Το Παρίσι συνεχίζει τις προσπάθειες του να διασώσει την πυρηνική συμφωνία του 2015. Από την πλευρά της σήμερα η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι επανέλαβε εκ νέου τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα εργαστεί για τη διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας και πως η Ένωση καλωσορίζει κάθε πρωτοβουλία που βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση. Χθες ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε το Ιράν ότι επιταχύνει την προσπάθεια του να παραγάγει, με τη συνεργασία της συμμάχου του, της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ, πυραύλους υψηλής ακρίβειας, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν «τεράστιες απώλειες ανθρώπινων ζωών» στο έδαφος του Ισραήλ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ, Γαλλία
SHARE:

24Media Network