Η Τουρκία έστειλε στρατιωτική βοήθεια και προμήθειες στο Ιράκ κατά των Τζιχαντιστών

Η Τουρκία έστειλε στρατιωτική βοήθεια και προμήθειες στο Ιράκ κατά των Τζιχαντιστών

Στρατιωτικές προμήθειες και βοήθεια αποφάσισε να στείλει η Τουρκία στο Ιράκ θέλοντας να δείξει την έμπρακτη στήριξή στις δυνάμεις της χώρας που έχουν κηρύξει πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος

H τουρκική κυβέρνηση απέστειλε σήμερα 2 μεταγωγικά αεροσκάφη που μετέφεραν φορτία με στρατιωτικές προμήθειες στο Ιράκ, όπου κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης Τικρίτ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το τουρκικό πρακτορείο δεν διευκρίνισε τι είδους "στρατιωτική βοήθεια" εστάλη. Πρόκειται για την πρώτη απτή συμμετοχή της Τουρκίας στο διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές και του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ.

Οι προμήθειες, τις οποίες μετέφεραν 2 μεταγωγικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας, παραδόθηκαν στις ιρακινές αρχές από τον πρεσβευτή της Τουρκίας στη Βαγδάτη, Φαρούκ Καϊμακτσί, που ενημέρωσε τις τουρκικές αρχές για την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, σύμφωνα με το Ανατολή.

"Η Τουρκία θα παραμείνει στο πλευρό της αδελφής χώρας, του Ιράκ στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ντάες, δηλαδή το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους ή της διμερούς συνεργασίας" υπογραμμίζεται σε μία ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας στο Ιράκ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network