Η Τουρκία του 2017 σε αριθμούς: 387 σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά, 409 δολοφονημένες γυναίκες

A woman holds a Turkish flag following a ceremony at the mausoleum of the nation's founding father Mustafa Kemal Ataturk, to mark the 79th anniversary of his death, in Ankara, Turkey, Friday, Nov. 10, 2017. (AP Photo/Ali Unal)
A woman holds a Turkish flag following a ceremony at the mausoleum of the nation's founding father Mustafa Kemal Ataturk, to mark the 79th anniversary of his death, in Ankara, Turkey, Friday, Nov. 10, 2017. (AP Photo/Ali Unal) AP

Οι 30 από αυτές, έχασαν τη ζωή τους επειδή ζήτησαν διαζύγιο

Τα νούμερα της ετήσιας έκθεσης της ακτιβιστικής πλατφόρμας για τα δικαιώματα των γυναικών ‘We will stop Femicide’ είναι η επιτομή του οξύμωρου απέναντι στις ευχές για μία ‘καλή και δημιουργική χρονιά’.

Στην Τουρκία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο που στέκεται αμέτοχος απέναντι στη φρικαλεότητα των επιθέσεων σε γυναίκες και παιδιά τη χρονιά που μας πέρασε. Οι οποίες αναφορικά με τις γυναίκες ανεβαίνουν, χρόνο με το χρόνο (το 2015 σε αντίστοιχες εκθέσεις της πλατφόρμας είχαμε 303 θανάτους, ενώ το 2016, 328)

ADVERTISING

Μόνο το μήνα Δεκέμβριο 41 παιδιά κακοποιήθηκαν με το συνολικό αριθμό των σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών στην έκθεση να φτάνει τα 387. Μέσα στα περιστατικά υπάρχει ο θάνατος ενός νεογέννητου μωρού που κακοποιήθηκε σεξουαλικά και ενός πεντάχρονου κοριτσιού που απήχθη και βρέθηκε πέντε μέρες αργότερο βιασμένο και νεκρό.

Περισσότερες από 337 γυναίκες δέχθηκαν σεξουαλική βία το 2017, 88 βρήκαν το θάνατο επειδή αποφάσισαν να επιλέξουν οι ίδιες τον τρόπο ζωής τους ενώ 30 δολοφονήθηκαν επειδή τόλμησαν να ζητήσουν διαζύγιο.

Παράλληλα, οι μη επιβεβαιωμένοι και ανεξιχνίαστοι φόνοι γυναικών για τον ίδιο χρόνο, ανέρχονται στους 134 και 110 αντίστοιχα.

Ενώ οι αριθμοί σε επιθέσεις ανεβαίνουν, οι ηλικίες των θυμάτων πέφτουν δραματικά: 65 γυναίκες από 15 έως 25 ετών υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους το 2017. Η Κωνσταντινούπολη φέρει τα πρωτεία με 57 θανάτους με την περιφέρεια να συνεχίζει την ‘καλή’ δουλειά.

Στην περιφέρεια, στην περιοχή της Ανκάρα μία 20χρονη φοιτήτρια παρενοχλήθηκε ενώ γυρνούσε σπίτι επειδή φορούσε σορτσάκι ενώ, για τον ίδιο λόγο ένα κορίτσι δέχθηκε λεκτική βία από έναν ταξιτζή στο δρόμο για το φούρνο: “Δεν μπορείς να πηγαίνεις έτσι ντυμένη να πάρεις ψωμί. Το ψωμί είναι απαγορευμένο για σένα. Οτιδήποτε περνάει το λαιμό σου είναι απογορευμένο. Δεν θα έπρεπε να σου επιτρέπεται να Θα πρέπει να σε μάθει ο πατέρας σου ”.

Την ίδια χρονιά, στην περιφέρεια του Ούζακ, μία δεκαεξάχρονη βιάστηκε από τον αρραβωνιαστικό της και αναγκάστηκε να γεννήσει σε δημόσιες τουαλέτες γιατί φοβόταν την αντιμετώπιση των γονιών της.

Φωτογραφία: AP Photo/Ali Unal

SHARE:

24Media Network