Η τρομοκρατία εξουθενώνει τη βελγική αστυνομία

Η τρομοκρατία εξουθενώνει τη βελγική αστυνομία

Αστυνομικοί στη συνοικία Μόλενμπεκ της πρωτεύουσας δήλωσαν όλοι μαζί ασθενείς διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες

Αστυνομικοί στη συνοικία των Βρυξελλών Μόλενμπεκ δήλωσαν μαζικά ασθενείς σήμερα παραπονούμενοι ότι η επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν τους έχει εξουθενώσει, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Το Μόλενμπεκ βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας από τότε που έγινε γνωστό ότι οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 είχαν ζήσει εκεί. Οι περίπολοι και άλλα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο έπειτα από δύο συντονισμένες επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάρτιο.

Κάνουν λόγο για υπερβολικό φόρτο εργασίας, το οποίο μπορώ να καταλάβω. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα ούτε το 2015, ούτε το 2016

“Κάνουν λόγο για υπερβολικό φόρτο εργασίας, το οποίο μπορώ να καταλάβω. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα ούτε το 2015, ούτε το 2016”, δήλωσε ο Γιόχαν Ντε Μπέκερ, ο επικεφαλής της αστυνομίας Δυτικών Βρυξελλών, όπου υπάγεται και το Μόλενμπεκ.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενισχύσεις σε αστυνομικούς δεν πραγματοποιήθηκαν, αλλά πρόσθεσε ότι μολαταύτα δεν εγκρίνει την κατ’ οίκον διαμαρτυρία. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ασθένεια για τη βάρδια που περιελάμβανε την απογευματινή περίπολο χθες Πέμπτη και ξανά σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον Ντε Μπέκερ.

Το αστυνομικό τμήμα των Δυτικών Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί από άλλες περιοχές κάλυψαν τα κενά. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα