Η βοηθός του Γουάινστιν μάταια προσπάθησε να τον σταματήσει

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάισντιν
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάισντιν CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

Ανάγκασε τον ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ να υπογράψει νομική συμφωνία που προέβλεπε ότι υποβαλλόταν σε θεραπεία και ότι θα άλλαζε τρόπους

Η πρώην βοηθός του Χάρβεϊ Γουάινστιν δηλώνει τώρα ότι προσπάθησε να τον σταματήσει να ασκεί σεξουαλική βία περίπου πριν από δύο δεκαετίες, αναγκάζοντάς τον να υπογράψει νομική συμφωνία που προέβλεπε ότι υποβαλλόταν σε θεραπεία και ότι θα άλλαζε τρόπους.

Η Ζέλντα Πέρκινς παραιτήθηκε από την εταιρεία παραγωγής το 1998 μαζί με συνάδελφό της που κατηγόρησε τον τότε ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ για βιασμό.

Ως μέρους του συμβιβασμού, η Πέρκινς είχε υπογράψει συμβόλαιο με ρήτρα εμπιστευτικότητας. Αυτό την ανάγκασε στη σιωπή αλλά παράλληλα ανάγκασε τον Γουάινστιν να υποβληθεί σε θεραπεία για τρία χρόνια. Το συμβόλαιο δέσμευε ακόμα την εταιρεία να αποκαλύψει τα πάντα στον τότε ιδιοκτήτη της εταιρείας που ήταν η Walt Disney Co. Ή να απολύσει τον Γουάινστιν αν εξαγόραζε περισσότερους ανθρώπους για να καλύψει τις πράξεις του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Ζέλντα Πέρκινς στόχος της ήταν να δημιουργήσει προστασία για ανθρώπους στο μέλλον αλλά δεν έχει ενημέρωση σήμερα αν τηρήθηκαν οι υποχρεώσεις.

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλο Γουάινστιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γουάινστιν: Λουκέτο βάζει το στούντιο του χολιγουντιανού παραγωγού

Στενεύει ο κλοιός για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν στη Νέα Υόρκη: Υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να συλληφθεί

Δικηγόρος Γουάινστιν: Δεν είναι βιασμός όταν μια γυναίκα προωθεί την καριέρα της μέσω σεξουαλικών σχέσεων

SHARE:

24Media Network