Η υπουργός Οικονομικών της Ισπανία κατακεραυνώνει την Κεντρική Τράπεζα

Η υπουργός Οικονομικών της Ισπανία κατακεραυνώνει την Κεντρική Τράπεζα
H Νάντια Καλβίνιο AP

"Πληρωμένη" απάντηση στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας της έδωσε η Ισπανίδα Υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Νάντια Καλβίνιο.

Αν νομίζετε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης στην οποία υπάρχει ανοιχτή διαμάχη μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας και της εκλεγμένης κυβέρνησης, γελιέστε. Στην Ισπανία δεν πάνε πίσω.

Η Υπουργός Οικονομίας της χώρας, η Νάντια Καλβίνιο πέρασε την Τετάρτη στην αντεπίθεση μετά από μελέτες της Κεντρικής Τράπεζαςε της Ισπανίας σύμφωνα με τις οποίες οι Ισπανοί δεν αποταμιεύουν πλέον αρκετά.

Η κυρία Καλβίνιο, μετά από τη συμμετοχή της σε παρουσίαση βιβλίου, δέχθηκε τη σχετική ερώτηση από δημοσιογράφους και απασφάλισε: “Μα πως μπορεί να αποταμιεύσει μία οικογένεια που δεν μπορεί να βγάλει καλά-καλά το μήνα;”

Μάλλον ρητορικό το ερώτημα. Εκανε επίσης λόγο για το πολύ μεγάλο κόστος ζωής στη χώρα το οποίο, όπως τόνισε, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεμονωμένα μέτρα και προανήγγειλε κινήσεις για να τονωθεί ακόμη περισσότερο η ζήτηση.

“Η ενδυνάμωση της ζήτησης στην Ισπανία μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας η οποία πράγματι πρέπει να αποκαταστήσει το επίπεδο της αποταμίευσης” τόνισε χαρακτηριστικά η ισπανίδα υπουργός Οικονομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα