ΗΑΕ-Ισραήλ: Υπογραφή της πρώτης εμπορικής συμφωνίας μετά την ομαλοποίηση των σχέσεών τους

ΗΑΕ-Ισραήλ: Υπογραφή της πρώτης εμπορικής συμφωνίας μετά την ομαλοποίηση των σχέσεών τους
Σημαίες ΗΑΕ-Ισραήλ Shutterstock

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ εταιρειών των δύο χωρών. Θα συνεργαστούν σε έρευνα για τον κορονοϊό.

Η εταιρεία APEX National Investment των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε εμπορική συμφωνία με την ισραηλινή TeraGroup, με βάση την οποία θα συνεργαστούν στην έρευνα για τον νέο κορονοϊό, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο WAM του Άμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συμφωνία είναι η πρώτη που υπογράφεται μεταξύ εταιρειών των δύο χωρών αφότου ανακοινώθηκε η ομαλοποίηση των σχέσεών τους, μια εξέλιξη που χαιρετίστηκε από τη Δύση αλλά καταγγέλθηκε από τους Παλαιστίνιους.

Αρκετές εβδομάδες πριν ανακοινωθεί αυτή η ιστορική εξέλιξη, δύο κορυφαίες ισραηλινές αμυντικές εταιρείες έκαναν λόγο, στις 3 Ιουλίου, για μια συμφωνία με μια εταιρεία των Εμιράτων προκειμένου να αναπτύξουν ένα «γρήγορο» και μη επεμβατικό διαγνωστικό τεστ για τον νέο κορονοϊό.

Η νέα συμφωνία υπογράφηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Άμπου Ντάμπι από τους προέδρους των δύο εταιρειών, τον Χαλίφα Γιούσεφ Χούρι της APEX National Investment και τον Όρεν Σάντιβ της TeraGroup, παρουσία αξιωματούχων και εκπροσώπων του Τύπου των δύο χωρών, πρόσθεσε το WAM.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία με την TeraGroup», δήλωσε ο Χούρι, ενώ ο Σάντιβ είπε ότι αναμένει ότι από αυτή τη συμφωνία «θα επωφεληθούν όλοι σε οικονομικό επίπεδο».

Η APEX National Investment είναι μια επενδυτική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τον τομέα της υγείας ενώ η TeraGroup είναι ερευνητική εταιρεία που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός γρήγορου και ασφαλούς τεστ για την Covid-19.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα