Ιαπωνία: Φόβοι για νεκρούς μαθητές μετά από χιονοστιβάδα

Ιαπωνία: Φόβοι για νεκρούς μαθητές μετά από χιονοστιβάδα

Μαθητές Γυμνασίου στην Ιαπωνία, πραγματοποιούσαν ορειβατική εκδρομή, όταν παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα

Φόβους για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς μαθητές εκφράζουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετά τη χιονοστιβάδα που σημειώθηκε κοντά στο χειμερινό θέρετρο Νάσου Ονσέν, 160 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο.

Περισσότερα από 30 άτομα εκτιμάται ότι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων δύο μαθητές, οι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόσα από τα θύματα είναι μαθητές ή αν στα θύματα περιλαμβάνονται και οι συνοδοί καθηγητές τους, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

ADVERTISING

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί κοντά σε μια πίστα του σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Νάσου, όπου 53 μαθητές Γυμνασίου και 11 συνοδοί καθηγητές τους έκαναν ορειβασία, σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής κυβέρνησης.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οκτώ άνθρωποι βρέθηκαν αναίσθητοι και δεν «ανένηψαν». Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι δεν αναφέρονται σε νεκρούς αν δεν έχει προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση από γιατρό.

"Μια ή δύο φορές τον χρόνο σημειώνονται στην περιοχή περιστατικά με χιονοστιβάδες, αλλά δεν είχαμε ως σήμερα κάτι τόσο σοβαρό" δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

(Φωτογραφία:AP Photo/Kyodo News, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network