IBM: Στο στόχαστρο χάκερ η εφοδιαστική αλυσίδα του εμβολίου

IBM: Στο στόχαστρο χάκερ η εφοδιαστική αλυσίδα του εμβολίου
Εμβόλιο για τον κορονοϊό Twitter

Η IBM προειδοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού των εμβολίων του κορονοϊού.

Η ΙΒΜ ανακοίνωσε την αποκάλυψη μιας «καμπάνιας ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phising) που επικεντρώθηκε σε οργανισμούς οι οποίοι σχετίζονται με την «αλυσίδα ψύξης» του εμβολίου κατά της COVID-19 και η οποία υποστηρίζεται από κρατική οντότητα.

Σύμφωνα με το Reuters η κατανόηση του τρόπου δημιουργίας της «αλυσίδας ψύξης» είναι θεμελιώδης για τη διανομή εμβολίων που αναπτύχθηκαν από τις Pfizer/BioNTech, επειδή οι δόσεις πρέπει να αποθηκευτούν στους -70 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερες, ενώ το εμβόλιο της Moderna απαιτεί και αυτό μεν υψηλότερες θερμοκρασίες, χαμηλές δε (-20°).

Η μονάδα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της IBM δήλωσε ότι είχε εντοπίσει ένα προηγμένο χάκερ που εργάζεται για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές της «αλυσίδας ψύξης», χρησιμοποιώντας σχολαστικά δημιουργημένα emails, που αποστέλλονται στο όνομα στελέχους της Haier Biomedical, μιας κινεζικής εταιρεία παροχής «αλυσίδας ψύξης» που ειδικεύεται στην μεταφορά εμβολίων και στην αποθήκευση βιολογικών δειγμάτων.

Οι χάκερ έκαναν «μια εξαιρετική προσπάθεια», δήλωσε αναλυτής της IBM, η οποία βοήθησε στη σύνταξη της έκθεσης, καθώς «ερεύνησαν σωστά τη μάρκα, τα μοντέλα και την τιμολόγηση διαφόρων ψυκτικών μονάδων της Haier».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα