Υεμένη: Εμπορικό πλοίο ανέφερε χτύπημα από πύραυλο

Διαβάζεται σε 2'
Υεμένη: Εμπορικό πλοίο ανέφερε χτύπημα από πύραυλο
iStock

Ένα εμπορικό πλοίο κοντά στις ακτές της Υεμένης ανέφερε πως χτυπήθηκε από πύραυλο χωρίς ωστόσο να υπάρχουν τραυματίες.

Πλήγμα από πύραυλο δέχθηκε ένα εμπορικό πλοίο στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής υπηρεσίας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, προσθέτοντας μάλιστα πως όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή και προχωρούν στο επόμενο λιμάνι-σταθμό. Σύμφωνα με τον εμποροπλοίαρχο, ο πύραυλος έπεσε κοντά στην αριστερή πλευρά του πλοίου.

Το συμβάν έλαβε χώρα 98 ναυτικά μίλια νότια της πόλης-λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπηρεσίας United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO).

Η βρετανική εταιρία ναυτασφαλειών Ambrey δήλωσε πως έλαβε αναφορά σύμφωνα με την οποία ένα εμπορικό πλοίο προσεγγίστηκε 68 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Χοντέιντα και υπέστη “πυραυλική επίθεση” όπως τη χαρακτήρισε. “Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές”, ανέφερε η Ambrey.

Η Ambrey έστειλε επίσης άλλη προειδοποίηση έπειτα από την αναφορά εμπορικού πλοίου για πρόσκρουση βλήματος στη θάλασσα περίπου 33 ναυτικά μίλια νότια της Μόχα της Υεμένης. “Το βλήμα φέρεται να έπεσε στο νερό, 0,2 ναυτικά μίλια προς την πρύμνη του πλοίου. Δυόμιση ώρες πριν ένα άλλο εμπορικό πλοίο ανέφερε ‘πυραυλική επίθεση’ δυτικά της Μόχα”, πρόσθεσε η Ambrey. Τα δύο πλοία έπλεαν σε απόσταση 2-5 ναυτικών μιλίων μεταξύ τους στη διάρκεια των συμβάντων, ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα