Ικανοποιημένη η Μόσχα για Κόσοβο

default image

Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για την παραπομπή του φακέλου για το καθεστώς του Κοσόβου στην Ομάδα Επαφής που ασχολείται με την σερβική επαρχία, και δήλωσε έτοιμη να εργαστεί με ” εποικοδομητικό τρόπο“, με τους εταίρους της, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Θεωρούμε ότι η ακύρωση τη ψηφοφορίας της απόφασης είναι το λογικό αποτέλεσμα της ενεργής στάσης μας που έχει ως στόχο να δημιουργήσει τις συνθήκες για να παραταθούν οι διαπραγματεύσεις ώστε να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μιχαήλ Καμίνιν.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας παραμένει επίκαιρη. Επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με εποικοδομητικό και ενεργό τρόπο με τους ομολόγους μας της Ομάδας Επαφής για να βρούμε μια πραγματική διευθέτηση στο πρόβλημα του Κοσόβου“, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι εταίροι τους αποφάσισαν σήμερα να παραπέμψουν τον φάκελο του καθεστώτος του Κοσόβου στην Ομάδα Επαφής που ασχολείται με την σερβική επαρχία, λόγω της αντίθεση της Ρωσίας να εγκρίνει ένα σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ σύμφωνα με διπλωμάτες.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα