Ικανοποιημένοι οι Νορβηγοί από τον πρωθυπουργό τους

default image

Εννέα Νορβηγοί στους δέκα δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός τους, Γενς Στόλτενμπεργκ διαχειρίστηκε την κατάσταση μετά τις αιματηρές επιθέσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Στην ερώτηση “Πώς κρίνετε τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός διαχειρίστηκε την κατάσταση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις;”, το 80,1% των ερωτηθέντων απάντησε “πολύ καλό” και το 14% “καλό”, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Verdens Gang.

Ο Στόλτενμπεργκ έκανε συχνά δηλώσεις στο λαό και τον Τύπο για την κατάσταση καλώντας το λαό, κάποιες φορές με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή, να μην απεμπολήσει τις αξίες του απέναντι στο φόβο των επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 76 ανθρώπους.

“Ο Στόλτενμπεργκ αποδείχθηκε ένας εξαιρετικός ηγέτης σε ιδιαίτερες συνθήκες, ανθρώπινος και κάποιες φορές αυστηρός. Δεν ήταν ποτέ τόσο καλός”, τόνισε ο Χάραλντ Στάνγκελε, πολιτικός σχολιαστής της εφημερίδας Aftenposten.

Μόνο το 2,3% των Νορβηγών χαρακτήρισαν “κακό” ή “πολύ κακό” τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός διαχειρίστηκε την κατάσταση.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο InFact σε 1.013 άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα