Ινδή 104 ετών, τιμήθηκε από τον πρωθυπουργό επειδή κατασκεύασε στο σπίτι της κανονική τουαλέτα

Ινδή 104 ετών, τιμήθηκε από τον πρωθυπουργό επειδή κατασκεύασε στο σπίτι της κανονική τουαλέτα

Πούλησε τις κατσίκες της προκειμένου να αποκτήσει μια κανονική τουαλέτα, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Μόντι να σκύψει και να τις αγγίξει τα πόδια σε ένδειξη ευγνωμοσύνης (vid)

Την απόφαση μιας υπέργηρης Ινδής να πουλήσει τις κατσίκες της προκειμένου να κατασκευάσει τουαλέτα στο σπίτι της επιβράβευσε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι. Ο Μόντι έσκυψε και ακούμπησε τα πόδια της γυναίκας που διανύει το 104ο έτος της ηλικίας της, σε ένδειξη της ευγνωμοσύνης του για την απόφασή της.

Το περιστατικό συνέβη στην επαρχία της Κχάτισγκαρθ την Κυριακή, όπου βρισκόταν ο ηγέτης της Ινδίας προκειμένου να σημάνει την έναρξη του φιλόδοξου σχεδίου που έχει εξαγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με αυτό, θα δημιουργηθούν ομάδες σε όλη την επικράτεια της Ινδίας, προκειμένου να προωθήσουν ισομερώς την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της επαρχίας της χώρας που σε πολλά σημεία δεν έχει καν σύστημα υδροδότησης ή αποχέτευσης.

"Μια ηλικιωμένη γυναίκα, 104 ετών, που μένει σε ένα χωριό, δεν παρακολουθεί τηλεόραση, ούτε διαβάζει εφημερίδες, λαμβάνει παρόλα αυτά το μήνυμα της "αποστολής καθαρή Ινδία" και κατασκευάζει τουαλέτα. Πούλησε τις κατσίκες της για να χτίσει την τουαλέτα στο σπίτι της, ενώ ενθάρρυνε και άλλους να κάνουν το ίδιο" ανέφερε ο πρωθυπουργός. Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα, όταν και ο Μόντι αγγίζει τα πόδια της Ινδής.

Τριάντα ομάδες εργασίας (cluster) ως το 2020 αναμένεται να σχεδιάσουν και να προωθήσουν δημογραφικά θέματα, ζητήματα οικονομίας, τουρισμού και μεταφορών. Βασικοί πυλώνες του προγράμματος θα είναι φυσικά η αγροτική παραγωγή, η εξάλειψη του ψηφιακού "αναλφαβητισμού", ζητήματα υγιεινής, υδροδότησης και αποχέτευσης, αλλά ακόμη και δημόσια έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, φωταγώγησης και αναβάθμισης των υποδομών εκπαίδευσης.

Πηγή: zeenews.india

SHARE: