Ινδία: 11 νεκροί από τις πλημμύρες και τον καύσωνα – Μητέρα θάφτηκε ζωντανή με τις τρεις κόρες της

Διαβάζεται σε 2'
Ακραίες καιρικές συνθήκες στην Ινδία
Ακραίες καιρικές συνθήκες στην Ινδία AP Photo Channi Anand

“Χωρισμένη” στα δύο η Ινδία λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα. Τουλάχιστον 11 νεκροί από πλημμύρες και ακραίο καύσωνα.

Η Ινδία βρίσκεται αντιμέτωπη με ακραίες καιρικές συνθήκες, που προκάλεσαν σοβαρά κύματα καύσωνα, κατολισθήσεις και πλημμύρες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και οι τρεις κόρες της που θάφτηκαν ζωντανές σε βορειοανατολικό κρατίδιο, σύμφωνα με αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Η πρωτεύουσα Νέο Δελχί πέρασε την πιο ζεστή νύχτα των τελευταίων έξι ετών, με τα νοσοκομεία στην πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων να αναφέρουν τουλάχιστον πέντε θανάτους από θερμοπληξία αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε η εφημερίδα Times of India.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκλήθηκαν από συνεχείς βροχοπτώσεις στο βορειανατολικό κρατίδιο Άσαμ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους χθες βράδυ, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Μια γυναίκα και οι τρεις κόρες της θάφτηκαν ζωντανές σε κατολίσθηση», δήλωσε τηλεφωνικά ο Σίτζου Ντας, αξιωματούχος των υπηρεσιών διαχείρισης καταστροφών του κρατιδίου.

«Το σπίτι τους ήταν σε μία πλαγιά και πέθαναν επί τόπου γύρω στα μεσάνυχτα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα πτώματά τους ανασύρθηκαν ύστερα από τρίωρη επιχείρηση αναζήτησης από διασώστες. «Σκοτώθηκε και ένα τρίχρονο παιδί».

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ασία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ακραία ζέστη φέτος το καλοκαίρι, σε μια τάση που σύμφωνα με επιστήμονες έχει επιδεινωθεί από την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.

Από τον Μάρτιο, οι θερμοκρασίες ανήλθαν στους 50 βαθμούς Κελσίου στο Δελχί και το κοντινό κρατίδιο Ρατζαστάν, ενώ καταγράφηκαν υπερδιπλάσιες απ’ ό,τι συνήθως ημέρες με καύσωνα αυτή την περίοδο στο βορειοδυτικό και το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Στο Άσαμ, πάνω από 160.000 άνθρωποι επηρεάστηκαν, με το ύψος των υδάτων να ξεπερνά τα επίπεδα συναγερμού στον Κοπίλι, έναν από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του Βραχμαπούτρα, που είναι από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ινδίας.

Πάνω από 30 άνθρωποι στο κρατίδιο αυτό έχουν χάσει τη ζωή τους από τα τέλη Μαΐου σε πλημμύρες αι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα