Ινδία: Κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα – Τουλάχιστον 40 νεκροί και 30 τραυματίες

Ινδία: Κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα – Τουλάχιστον 40 νεκροί και 30 τραυματίες
Κατάρρευση κρεμαστής γέφυρας στην Ινδία

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στη κρεμαστή γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσής της. Ήταν κλειστή έξι μήνες για συντήρηση και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία πριν πέντε μέρες.

Εκατοντάδες άνθρωποι έπεσαν σε ένα ποταμό στο Γκουτζαράτ της Ινδίας, όταν κατέρρευσε μια κρεμαστή γέφυρα την Κυριακή (30/10) , όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω σε αυτήν τη γέφυρα της πόλης Μόρμπι τη στιγμή της καταστροφής. Πολλοί από αυτούς έπεσαν στα νερά του ποταμού Ματσού, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Zee News.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Πολλοί άνθρωποι διασώθηκαν και ορισμένοι αγνοούνται», είπε ο Αμίτ Τζάλα, τοπικός αξιωματούχος στο νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες.

Τα πλάνα που μεταδίδουν τα τοπικά κανάλια δείχνουν ανθρώπους να κρατιούνται από τα σίδερα και τα καλώδια της γέφυρας και να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν πίσω στην ξηρά ενώ διασώστες προσπαθούν να τους φτάσουν και να τους βγάλουν από το νερό.

Η ιστορική γέφυρα, μήκους 230 μέτρων, κατασκευάστηκε την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας, τον 19ο αιώνα. Είχε κλείσει για συντήρηση για έξι μήνες και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία πριν από πέντε ημέρες.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, που βρίσκεται στο Γκουτζαράτ, τη γενέτειρά του, για τριήμερη επίσκεψη, είπε ότι έδωσε οδηγίες στον πρωθυπουργό του κρατιδίου να κινητοποιήσει αμέσως ομάδες για την επιχείρηση διάσωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα