Ινδία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των μουσώνων

Ινδία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των μουσώνων
Βροχοπτώσεις των μουσώνων στην Ινδία AP Photo/ Aqil Khan

Φονικό αποδείχθηκε το πέρασμα των μουσώνων στην Ινδία, καθώς τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία από πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από βροχοπτώσεις των μουσώνων, καθώς το Νέο Δελχί κατέγραψε ρεκόρ βροχόπτωσης μέσα σε διάστημα μιας ημέρας τα τελευταία 40 χρόνια, ανέφεραν σήμερα οι αρχές και μέσα ενημέρωσης.

Στην πρωτεύουσα, όπου δρόμοι πλημμύρισαν, έπεσε 153 χιλιοστά βροχόπτωσης, τις περισσότερες σε μια μέρα τον μήνα Ιούλιο εδώ και 40 χρόνια.

Με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες να προβλέπουν άλλη μια μέρα καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, οι αρχές διέταξαν τα σχολεία στο Νέο Δελχί να παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα.

Βροχοπτώσεις των μουσώνων στην Ινδία AP Photo/Manish Swarup

Σύμφωνα με το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων PTI, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες σε έξι κρατίδια της βόρειας Ινδίας.

Ορεινά κρατίδια επλήγησαν περισσότερο, με έξι νεκρούς στο Χιματσάλ Πραντές, και 700 δρόμοι παρέμεναν κλειστοί λόγω κατολισθήσεων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ομκάρ Σάρμα, αξιωματούχος διαχείρισης καταστροφών.

Μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της βόρειας Ινδίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Βροχοπτώσεις των μουσώνων στην Ινδία AP Photo/Manish Swarup

Σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία, οι βροχοπτώσεις των μουσώνων στην Ινδία την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήταν 2% πάνω από το κανονικό.

Οι βροχοπτώσεις των μουσώνων, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, αντιπροσωπεύουν στη Νότια Ασία το 70% έως 80% της ετήσιας βροχόπτωσης.

Κάθε χρόνο τα καιρικά αυτά φαινόμενα προκαλούν θανάτους και καταστροφές, αλλά ο αριθμός των φονικών πλημμυρών και κατολισθήσεων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα