Ινδονησία: "Τεχνικό πρόβλημα" από την προηγούμενη μέρα στο μοιραίο αεροπλάνο της Lion Air

Αεροπλάνο της Lion air
Αεροπλάνο της Lion air AP

Ιδιαίτερα σοβαρή αποκάλυψη από διαδικτυακή υπηρεσία που ασχολείται με λεπτομέρειες πτήσεων: Το μοιραίο αεροσκάφος είχε πρόβλημα από την προηγούμενη μέρα.

Το αεροσκάφος της Lion Air, το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη στην Ινδονησία τη Δευτέρα πετούσε αλλοπρόσαλλα την προηγούμενη ημέρα όταν προέκυψε σε αυτό ένα "τεχνικό πρόβλημα", σύμφωνα με στοιχεία της Flightradar24 (Σ.τ.Σ: της σουηδικής διαδικτυακής υπηρεσίας που παρέχει πληροφορίες πτήσης εμπορικών αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο σε έναν χάρτη).

Μετά την απογείωσή του από το Ντενπασάρ, στο Μπαλί, το απόγευμα της Κυριακής, το αεροσκάφος ανέφερε ασυνήθιστες μεταβολές στο ύψος και στην ταχύτητα πτήσης, περιλαμβανομένης της πτώσης κατά 875 πόδια μέσα σε 27 δευτερόλεπτα ενώ θα έπρεπε κανονικά να έχει ανοδική πορεία, προτού σταθεροποιηθεί και συνεχίσει την πορεία του για την Τζακάρτα. Ωστόσο, οι πιλότοι συνέχισαν την πτήση σε ανώτατο ύψος 28.000 πόδια σε σχέση με τα 36.000 πόδια που πετούσε εκτελώντας το ίδιο δρομολόγιο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lion Air Έντουαρντ Σιράιτ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι προέκυψε ένα τεχνικό πρόβλημα στην πτήση Ντενπασάρ-Τζακάρτα αλλά επιλύθηκε "σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες". Δύο από τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης ανέβασαν στο Instagram σχόλια για προβλήματα στο σύστημα κλιματισμού και στον φωτισμό της καμπίνας προτού αναχωρήσει το αεροσκάφος με καθυστέρηση περίπου τριών ωρών.

"Θύμωσα καθώς είχα πληρώσει εισιτήριο και ως εκ τούτου είχα κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσω την ασφάλεια του αεροσκάφους", σχολίασε μία από τις επιβάτες, η τηλεπαρουσιάστρια Κοντσίτα Κάρολαϊν. Η ίδια πρόσθεσε ότι ο κινητήρας έκανε έναν "περίεργο" ήχο κατά την απογείωση, ο οποίος συνεχίστηκε και στη διάρκεια της πτήσης. Δεν είναι σαφές αν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην καμπίνα συνδέονταν με το τεχνικό πρόβλημα που ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.

Η πτήση Ντενπασάρ-Τζακάρτα προσγειώθηκε στις 10:55 μμ τοπική ώρα της Κυριακής δίνοντας στους μηχανικούς 6,5 ώρες το μέγιστο για να πραγματοποιήσουν ελέγχους προτού το αεροσκάφος αναχωρήσει για την μοιραία πτήση Τζακάρτα-Πανγκάλ Πινάνγκ στις 6:20 πμ της Δευτέρας. Το αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα και οι 189 επιβαίνοντές του θεωρούνται όλοι νεκροί. Η FlightRadar24 ανέφερε επίσης ασυνήθιστες ταχύτητες πτήσης και ύψος κατά τα λίγα λεπτά που η πτήση Flight JT610 βρισκόταν στον αέρα την Δευτέρα.

Πηγή: 

ΑΜΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network