Ινδονησία: Κάνουν 'φύλλο και φτερό' τα οικονομικά της Google

Ινδονησία: Κάνουν 'φύλλο και φτερό' τα οικονομικά της Google

Οι αρχές τις χώρας αναζητούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής του παγκόσμιου τεχνολογικού γίγαντα, που δέχεται ολοένα και περισσότερες πιέσεις από πολλά κράτη για πληρωμή διαφυγόντων φόρων

Επιδρομή στα γραφεία της Google στη Τζακάρτα, πραγματοποίησαν ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών της Ινδονησίας, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης στοιχείων και αποδείξεων, προκειμένου να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους για φοροδιαφυγή του τεχνολογικού γίγαντα.

Στόχος της τοπικής κυβέρνησης είναι μέσω των προσπαθειών αυτών να πετύχει αύξηση των εσόδων από φόρους, από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας και του διαδικτύου, στόχος που γίνεται ακόμη πιο επιτακτικός αφού τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού φαίνεται να υστερούν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αξιωματούχοι των φορολογικών υπηρεσιών της χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, επισκέφτηκαν τα γραφεία της εταιρείας αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας έχοντας συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη, γεγονός που επιβεβαίωσε και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Muhammad Haniv, επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως τόνισε ο κ. Havin, η κυβέρνηση της Ινδονησίας είχε προειδοποιήσει με επιστολή της, την Google, πως άρνηση φορολογικού ελέγχου θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε ποινικές ευθύνες της εταιρείας. "Ο καθένας πρέπει να συμμορφώνεται, όποιος και αν είναι αυτός, διαφορετικά εμείς θα τον κυνηγάμε συνεχώς" είπε με νόημα.

Η Ινδονησία με αυτή την πίεση που ασκεί, οδεύει στα χνάρια των Ευρωπαϊκών Αρχών, που έχουν βάλει στο στόχαστρο τους ανάλογη πρακτική της Google και στη Γηραιά Ήπειρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Google δια του εκπροσώπου της αρκέστηκε απλά στο σχόλιο πως πληρώνει όλους τους φόρους της, στην Ινδονησία.

Πηγή: Bloomberg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κομισιόν κατά Google για προεγκατάσταση της μηχανής αναζήτησης σε κινητά

Η Κομισιόν ισχυροποιεί τη θέση των δημιουργών περιεχομένου εκνευρίζοντας τη Google

SHARE:

24Media Network