ΗΠΑ: 46χρονη τεμάχισε 560 ανθρώπινα πτώματα και πούλησε μέλη τους στην αγορά

ΗΠΑ: 46χρονη τεμάχισε 560 ανθρώπινα πτώματα και πούλησε μέλη τους στην αγορά
ISTOCK

Η 46χρονη ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξης. Ο ρόλος-κλειδί της μητέρας της και ο τρόπος δράσης τους. Τη φρικιαστική υπόθεση αποκάλυψε έρευνα του Reuters.

Μία 46χρονη ιδιοκτήτρια γραφείου τελετών στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξης, καθώς αποκαλύφθηκε ότι τεμάχισε 560 ανθρώπινα πτώματα και στη συνέχεια πούλησε μέλη τους, σε συνεργασία με την 69χρονη μητέρα της και χωρίς τη συναίνεση των συγγενών.

Η 46χρονη Megan Hess και η 69χρονη Shirley Koch "αξιοποίησαν το γραφείο τελετών, για να κλέβουν πτώματα και ανθρώπινα μέλη χρησιμοποιώντας ψευδείς και πλαστογραφημένες φόρμες δωρητών. Οι ενέργειές τους προκάλεσαν τεράστιο συναισθηματικό πόνο στις οικογένειες και τους συγγενείς" σημείωσε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της δίκης.

ADVERTISING

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από μακροχρόνια έρευνα του πρακτορείου Reuters, την περίοδο 2016-2018, σχετικά με την πώληση ανθρώπινων μελών στις ΗΠΑ και την "άγνωστη" αυτή βιομηχανία, που δεν υπάγεται σε ρυθμιστικούς κανόνες και αρχή, όπως επισημαίνει ο Guardian.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, πρώην υπάλληλοι του γραφείου τελετών παραδέχτηκαν, ότι οι δύο γυναίκες πραγματοποιούσαν παράνομα τεμαχισμούς πτωμάτων, χωρίς τη συναίνεση των συγγενών. Μάλιστα το 2018, μετά τη δημοσίευση της έρευνας από το διεθνές πρακτορείο, το FBI πραγματοποίησε έφοδο στο γραφείο τελετών της 46χρονης, "Sunset Mesa".

Κατά τους εισαγγελείς, "η 46χρονη εξαπατούσε συστηματικά συγγενείς νεκρών, λαμβάνοντας αμοιβή 1.000 ευρώ για κάθε αποτέφρωση που αναλάμβανε και εν αγνοία των συγγενών τεμάχιζε τα πτώματα και πουλούσε τμήματά τους στην αγορά. Εταιρείες χειρουργικής εκπαίδευσης και μερικές άλλες αγόραζαν χέρια, πόδια, κεφάλια και άλλα ανθρώπινα μέλη, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι είχαν αποκτηθεί παράνομα".

Στους συγγενείς που περίμεναν τις στάχτες των αγαπημένων τους, η 46χρονη έδινε ένα μείγμα από λείψανα πολλών διαφορετικών πτωμάτων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, οι εισαγγελείς έκαναν λόγο για μία από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες υποθέσεις πώλησης ανθρώπινων μελών στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.

"Αυτή είναι η πιο συναισθηματικά εξαντλητική υπόθεση που έχω ποτέ αντιμετωπίσει" δήλωσε η δικαστής Κριστίν Αργκουέλο, κατά την ακροαματική διαδικασία για την απόφαση της ποινής.

Η δικαστής διέταξε να μεταφερθούν άμεσα στη φυλακή η 46χρονη και η μητέρα της.

Ο δικηγόρος της Megan Hess δήλωσε ότι η πελάτισσά του έχει "συκοφαντηθεί αδίκως ως μάγισσα και τέρας ενώ αντίθετα είναι ένα πληγωμένο ανθρώπινο ον", η συμπεριφορά της οποίας μπορεί να αποδοθεί στην εγκεφαλική κάκωση που είχε υποστεί σε ηλικία 18 ετών.

Η 46χρονη αρνήθηκε να μιλήσει στη δικαστή κατά την ακροαματική διαδικασία.

Συνολικά, 26 συγγενείς νεκρών περιέγραψαν τι είχε συμβεί στους αγαπημένους τους. "Τη γλυκιά μας τη μητέρα, τη διαμέλισαν", δήλωσε μία εξ αυτών. "Πούλησαν τους ώμους, τα γόνατα και τα πόδια της για χάριν του κέρδους", δήλωσε μία απ' τους συγγενείς στο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ είναι παράνομη η πώληση ανθρώπινων οργάνων, όπως καρδιά, ήπαρ, τένοντες, για μεταμόσχευση καθώς χρήζουν δωρεάς.

Ωστόσο, η πώληση ανθρώπινων μελών, όπως κρανία, άνω και κάτω άκρα και σπονδυλικές στήλες όπως έκανε η Χες, για χρήση στην έρευνα ή την εκπαίδευση, δεν είναι νομικά ρυθμισμένη.

Aκολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network