ΗΠΑ: Αύξηση του εξτρεμισμού στον αμερικανικό στρατό τον περασμένο χρόνο

ΗΠΑ: Αύξηση του εξτρεμισμού στον αμερικανικό στρατό τον περασμένο χρόνο
Στρατιώτης κρατά τη σημαία των ΗΠΑ Mike Knaak / Associated Press

Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ ανέφερε πως παρατηρείται αύξηση του εξτρεμισμού στις τάξεις του στρατού. Έρευνες από τον στρατό και το FBI.

Μια αύξηση του εξτρεμισμού στις τάξεις του αμερικανικού στρατού το περασμένο έτος ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, χωρίς να δώσει στοιχεία σχετικά με το εύρος αυτής της αύξησης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ ο εξτρεμισμός στον στρατό αποτελεί για χρόνια ένα ζήτημα, είναι πιθανό να βρεθεί υπό αυξημένους ελέγχους μετά την βίαιη εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα στο Καπιτώλιο.

Ο στρατός έχει αναφέρει ότι συνεργάζεται με το FBI για να διαπιστώσει αν κάποιος από τους εισβολείς της 6ης Ιανουαρίου είναι εν ενεργεία μέλος του. Διερευνά επίσης εάν οποιοσδήποτε από τους χιλιάδες στρατιώτες της Εθνοφρουράς, που έχουν αναπτυχθεί για την ασφάλεια της ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, θα χρειαστεί να περάσει πρόσθετο έλεγχο.

Πέντε άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, πέθαναν από την επίθεση στο Καπιτώλιο.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια αύξηση που βασίζεται στις κοινωνικές εντάσεις», ανέφερε ο ανώτερος αξιωματούχος, που μίλησε σε δημοσιογράφους υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αύξηση αυτή οφείλεται και σε περισσότερες αναφορές εντός του στρατού, προσθέτοντας πως διερευνάται κάθε στοιχείο και πληροφορία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα