ΗΠΑ: Άγριος ξυλοδαρμός κρατουμένου από αστυνομικό – Σκληρές εικόνες

ΗΠΑ: Άγριος ξυλοδαρμός κρατουμένου από αστυνομικό – Σκληρές εικόνες
Αστυνομικός (φωτογραφία αρχείου) Getty Images/iStockphoto

Σοκαριστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας απεικονίζει την ωμή βία και την κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικό σε κρατούμενο φυλακών.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει αστυνομικό να ξυλοκοπεί άγρια έναν κρατούμενο στις φυλακές της περιοχής Warren του Michigan των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Detroit Free Press.

Ειδικότερα, δράστης είναι ο 48χρονος Matthew James Rodriguez, ο οποίος σημειώνεται ότι εργάζεται στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα για περισσότερα από 14 χρόνια και το θύμα είναι ένας 19χρονος κρατούμενος, ο οποίος είχε συλληφθεί λίγες ώρες πριν.

Ο αστυνομικός χωρίς καμία αφορμή εμφανίζεται στο μαγνητοσκοπημένο υλικό να γρονθοκοπεί τον 19χρονο και στη συνέχεια να τον ρίχνει στο πάτωμα.  Με τη βοήθεια δυο συναδέλφων του, τον ακινητοποιούν και ο Rodriguez αρχίζει να χτυπάει επανειλλημένα το κεφάλι του 19χρονου στο πάτωμα…

Ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Warren κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό είπε: “Δεν είναι αυτό που κάνουμε. Αυτό [το βίντεο] δεν είναι αυτό που είμαστε.”

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία της περιοχής, με τον Εισαγγελέα Peter Lucido να δηλώνει “Κανένας, ακόμα και ένας αστυνομικός εν ώρα καθήκοντος δεν είναι πάνω από τον νόμο”.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 δολαρίων. Σε βάρος του ασκήθηκε μήνυση στο 37ο Περιφερειακό Δικαστήριο της περιοχής Warren και έχει οριστεί προδικαστική ακρόαση για τις 13 Ιουλίου. Ο Rodriguez τέθηκε σε αργία.

ΠΡΟΣΟΧΗ – ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα